Lindeman derde na lange vlucht in Romandië

Bert-Jan Lindeman heeft hard gestreden in de Ronde van Romandië. De Nederlander van Team LottoNL-Jumbo reed de hele dag in de aanval en eindigde als derde in de Zwitserse regen. Stefan Küng (BMC Racing Team) won.

Lindeman ging al vroeg in de vierde etappe van de Ronde van Romandië in de aanval. In eerste instantie was hij onderdeel van een kopgroep van 6 renners, maar die dunde halverwege de koers uit tot vier. “Bert-Jan had al aangegeven dat hij van plan was om mee te gaan in de ontsnapping”, gaf ploegleider Erik Dekker na de rit aan. “Uiteindelijk bleek dat ze het gingen redden. Dan hoop je dat het maximale erin zit, maar dat was helaas niet zo.”

Hoogst haalbare
“Ik heb me rustig gehouden in de kopgroep met het idee dat ik een finale moest gaan rijden als we het zouden redden”, zei Lindeman na afloop. “Helaas pakte Küng in de afdaling van de laatste klim tien seconde voorsprong.” In de daaropvolgende kilometers lukte het Lindeman niet meer om bij de Zwitser terug te keren. “Daarna kon ik me niet meer sparen. We moesten volle bak doorrijden om voor het peloton uit te blijven. Deze derde plaats was uiteindelijk het hoogst haalbare. Het is alleen jammer dat ik mijn eigen plan niet kon waarmaken.”

Kansen pakken
Hoe dan ook behaalde Team LottoNL-Jumbo hierdoor voor het eerst dit seizoen een podiumplaats in een World Tour- wedstrijd. “Het is fijn dat we in deze wedstrijd in slecht weer onze kansen pakken”, oordeelde Dekker. “Als zo’n kans zich voordoet, moeten we als collectief rijden, inzet tonen en gemotiveerd blijven. Dat hebben we vandaag goed gedaan.”

Bergrit
Zaterdag staat er tijdens de vijfde etappe van de Ronde van Romandië een zware bergrit op het programma. “Dan gaan we zien hoe goed Robert Gesink is”, zei Dekker. “Het belangrijkste is dat hij weer kilometers maakt in zulke etappes en dat hij beter wordt. Of dat nou in de uitslag is terug te zien of niet.”

Related updates