LottoNL-Jumbo begint bescheiden aan Parijs-Nice

Wilco Kelderman van Team LottoNL-Jumbo is als 14e geëindigd in de proloog van Parijs-Nice. De 6,1 kilometerlange tijdrit door de straten van Conflans-Sainte-Honorine werd gewonnen door Michael Matthews van Orica-GreenEdge. De Australiër was Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) en Patrick Bevin (Cannondale) te snel af.

Kelderman koos voor een vroege start omdat er later op de dag regen werd voorspeld. De 24-jarige Nederlander stond lang aan de leiding in het klassement maar zakte later weg naar de 14e plaats.

“Ik had er toch meer van verwacht. Ik rekende op een top 5”, vertelde Kelderman na zijn tijdrit. “Ik ben vroeg gestart en weet nu niet of dat de juiste keuze was. Maar ik kan hiermee verder, ook al ben ik niet tevreden. Toch voel ik me goed en concentreer ik mij op de rest van de koers en het klassement.”

Ploegleider Frans Maassen sprak van faire omstandigheden. “Ik had niet de indruk dat er meer wind is gekomen op het eind. Het was fair. Voor iedereen hetzelfde. Het enige was dat het iets kouder was eerder op de dag. De ploeg was goed in de breedte en we kunnen hier verder op bouwen. Al had ook ik er meer van verwacht. Maar de wedstrijd is nog lang en wij zien genoeg mogelijkheden.”

Maandag staat een lastige en gevaarlijke etappe op het programma. De organisatie heeft een parcours uitgestippeld met in de finale onverharde stroken.

“Morgen wordt een speciale dag", vervolgde Maassen. "Alle klassementsrenners moeten dan van voren zitten. De grindstroken liggen op het plaatselijke rondje. Het onverharde en de wind zal het een heel nerveuze koers maken. Ik heb vandaag een goede Sep Vanmarcke gezien. Hij en Wilco zijn de mannen die we beschermen en naar de finale gaan brengen."

Related updates