LottoNL-Jumbo kan aanvallen en sprinten in Plouay

Team LottoNL-Jumbo gaat zondag 30 augustus van start in de GP Ouest France-Plouay met twee renners die een beschermde rol krijgen.

“Met Moreno Hofland en Sep Vanmarcke hebben we twee mannen voor de finale”, aldus ploegleider Frans Maassen. “Het parcours rond Plouay is heel lastig, zo lastig zelfs dat er altijd heel berekend wordt gereden. Als er vanaf de start wordt gekoerst, krijg je een echte slijtageslag.”

Maassen is van plan om een vergelijkbare tactiek te hanteren als die van collega Jan Boven afgelopen zondag in de Vattenfall Cyclassics: vrijuit koersen met Vanmarcke, en Hofland achter de hand houden voor een eventuele sprint.

“We willen zondag iets meer geluk afdwingen”, aldus Paul Martens. “Door valpartijen van Moreno en Sep vielen onze plannen in Hamburg in het water.”

Martens werd in 2009 derde in Plouay. “Toen was het parcours nog een stuk selectiever. Nu is het iets technischer, maar wel makkelijker te controleren voor de sprintersploegen.”

Crash in criterium
Martens kan in Plouay een zelfde rol als Vanmarcke vervullen en hijzelf en Maassen willen dat ook graag. Het team houdt echter een slag om de arm na Martens’ zware val in een criterium vlak na de Tour de France.

“Ik ben lichamelijk fit, maar mijn hoofd is nog niet helemaal de oude. De snelheid en indrukken op de fiets kosten nog veel energie. In de Tour du Poitou Charentes hoop ik met elke etappe mentaal iets fitter te worden, zodat ik in Plouay met Sep kan aanvallen.”

Team line-up:
Brian Bulgac, Rick Flens, Moreno Hofland, Nick van der Lijke, Paul Martens, Bram Tankink, Sep Vanmarcke & Robert Wagner.

Ploegleiding:
Frans Maassen & Ken Vanmarcke.

 

 

Related updates