LottoNL-Jumbo mikt met Moreno Hofland op driekleur

Team LottoNL-Jumbo verschijnt op zondag 28 juni met Moreno Hofland als kopman aan het vertrek van het Nederlands kampioenschap op de weg in Emmen. De 23-jarige sprinter gaat op het vlakke parcours in Drenthe met de steun van zijn ploegmaten voor het rood-wit-blauw.

Team LottoNL-Jumbo verschijnt op zondag 28 juni met Moreno Hofland als kopman aan het vertrek van het Nederlands kampioenschap op de weg in Emmen. De 23-jarige sprinter gaat op het vlakke parcours in Drenthe met de steun van zijn ploegmaten voor het rood-wit-blauw. 
 
“Ik ga me tijdens de koers proberen te sparen voor een eventuele sprint”, blikt Hofland vooruit. De Roosendaaler weet dat die tactiek ook gunstig kan zijn voor zijn teamgenoten. “Zij hebben onderweg ook de ruimte om zelf wat te proberen. Als ploeg moeten we die trui pakken.”
 
Hofland, die als belofte de nationale driekleur veroverde, weet wat het is om een kampioenschap te rijden en te winnen. “Dat is misschien een voordeeltje, maar zondag begint iedereen gewoon op nul. Het NK is altijd een speciale race. Er kan van alles gebeuren.”
 
Erik Dekker
Ploegleider Erik Dekker weet dat je als renner het rood-wit-blauw niet cadeau krijgt. “Het parcours is zondag vlak en niet bijzonder lastig, maar de race is 260 kilometer lang. Regen, wind en de temperatuur zijn allemaal factoren die de race kunnen beïnvloeden. Kampioen wordt je nooit per toeval.”
 
Dekker verwacht een flinke strijd op het parcours in Emmen. “Elk jaar wordt er naar ons gekeken, maar dit jaar is het misschien iets minder. We hebben geen sprinter die veruit de snelste is, maar wel eentje die kan wedijveren met de concurrentie. Met Roompot hebben we nu een serieuze tegenstander qua kwaliteit en kwantiteit. Bovendien zijn de eenlingen in buitenlandse dienst erg sterk.”
 
België en Duitsland
Ken Vanmarcke begeleidt de Belgische renners van Team LottoNL-Jumbo op zondag 28 juni tijdens het Belgisch kampioenschap in Tervuren. Met Tom Van Asbroeck, Sep Vanmarcke & Maarten Wynants heeft de ploeg drie ijzers in het vuur. Paul Martens en Robert Wagner rijden het Duits kampioenschap. 
 
NK tijdrijden
Op woensdag 24 juni vindt eerst nog het NK tijdrijden plaats, ook in Emmen. Mathieu Heijboer en Louis Delahaije begeleiden de deelnemende renners van Team LottoNL-Jumbo. “De afstand is dit jaar opvallend lang”, aldus Heijboer over het 54-kilometerlange parcours. 
 
“Al onze renners starten met ambitie. Vooral Martijn Keizer. Hij is in vorm en bovendien vindt het NK bij hem in de buurt plaats. We hebben echter niet dé favoriet in huis. Dat zijn Stef Clement en Tom Dumoulin.”
 
NK weg team line-up:
Brian Bulgac, Laurens ten Dam, Jos van Emden, Rick Flens, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Nick van der Lijke, Barry Markus, Timo Roosen, Bram Tankink, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii & Dennis van Winden
 
NK weg ploegleiding: 
Jan Boven & Erik Dekker
 
NK tijdrijden line-up:
Jos van Emden, Rick Flens, Martijn Keizer, Wilco Kelderman & Maarten Tjallingii 
 
NK tijdrijden ploegleiding:
Louis Delahaije & Mathieu Heijboer
 
BK team line-up:
Tom Van Asbroeck, Sep Vanmarcke & Maarten Wynants
 
BK ploegleiding:
Ken Vanmarcke
 
DK team line-up:
Paul Martens & Robert Wagner
 

Related updates