LottoNL-Jumbo mikt op zege Hofland in Londen

Team LottoNL-Jumbo rekent zondag tijdens de Prudential Ride Londen op sprinter Moreno Hofland. Ploegleider Richard Plugge voorziet in de wedstrijd over het Olympische parcours een grote kans op een sprint met een uitgedund peloton.

“Er zijn twee scenario’s mogelijk”, geeft ploegleider Richard Plugge aan. “De kans is groot dat een grote groep renners de heuvelzone overleeft, maar het zou ook kunnen dat er een kleinere groep wegrijdt. Wij willen ervoor zorgen dat Moreno Hofland voor de zege kan sprinten. Daarnaast kan Sep Vanmarcke altijd nog meespringen als er een kansrijk groepje ontsnapt. We maken een goede kans op de winst.”

Overtalsituatie
“Halverwege de wedstrijd is het parcours redelijk lastig”, vult Moreno Hofland aan. “In die fase zal de wedstrijd moeilijk te controleren zijn. Daar hou ik eigenlijk wel van. Ik denk dat ik de heuvels aankan zodat we in de finale in overtalsituatie kunnen beginnen. Mijn vorm is goed. Ik heb in België een paar kleine wedstrijden gereden en daar heb ik mee kunnen doen om de overwinning. Ik heb daarom veel vertrouwen in zondag.”

“Het is een fantastische wedstrijd”, vervolgt Plugge. “Het is natuurlijk mooi om over het Olympische parcours te rijden en daarnaast staat er waanzinnig veel publiek. Het wielrennen leeft echt in Engeland. Moreno heeft in de ronde van Yorkshire een etappe gewonnen, dus dat zorgt voor hoge verwachtingen. Die gaan wij proberen in te lossen.”

Line-up:
Moreno Hofland, Barry Markus, Timo Roosen, Mike Teunissen, Sep Vanmarcke en Twan Castelijns.

Ploegleider:
Richard Plugge.

Related updates