LottoNL-Jumbo verprutst sprint in Tour de l’Eurométropole

Tom Van Asbroeck is in de eerste etappe van de Tour de lEurométropole niet aan sprinten toegekomen. De Belg zat in de laatste kilometer van de rit te ver van achter en was niet meer in staat om op te schuiven. Jens Debusschere (Lotto Soudal) won. Martijn Keizer staat nog steeds tweede in het algemeen klassement.

De sprint liep helemaal in het honderd, zei ploegleider Erik Dekker na de wedstrijd. Tom Van Asbroeck is aan het begin van de etappe gevallen, maar ondervond daar later geen hinder meer van. We hebben halverwege de wedstrijd nog geprobeerd om gebruik te maken van de wind, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Uiteindelijk waren we er niet op het moment dat het moest gebeuren. Tom zat in de sprint niet genoeg van voren en dus ging deze kans aan hem voorbij.

Bergafwaarts

In de laatste bocht naar rechts zat ik veel te ver, gaf Van Asbroeck zelf aan. De finish was ook licht bergaf en Lotto Soudal trok vol door, waardoor het zo goed als onmogelijk was om nog op te schuiven. Ik zat in het midden uit de wind, daar spaar je de meeste energie, maar loop je wel het risico dat je rechts en links gepasseerd word. Dat gebeurde en daar heb ik te laat op gereageerd.

Revanche

Vrijdag komt er een nieuwe kans voor Van Asbroeck als de tweede etappe van de Tour de l
Eurométropole naar verwachting weer in een massasprint eindigt. We rijden morgen naar de Belgische kust en daar wil het nog weleens waaien, zei Dekker. Maar normaal gesproken eindigt het in een massasprint. Wij moeten nu gaan kijken waar het vandaag fout ging, zodat we ons morgen kunnen revancheren.

Related updates