LottoNL-Jumbo zesde in Hammer Sprint

In het tweede onderdeel van de Hammer Series Limburg, de Hammer Sprint, is Team LottoNL-Jumbo als zesde geëindigd. Het sprintonderdeel op Sportzone Limburg in Sittard werd gewonnen door Trek-Segafredo. In het algemeen klassement staat LottoNL-Jumbo op de achtste positie, waardoor er morgen in de tweede heat met de beste ploegen gestreden wordt om de prestigieuze eindzege in de allereerste Velon Hammer Series. 

Het vergde nogal wat rekenwerk voor de juiste uitslag bekend was. “Omdat Ramon Sinkeldam uit is gevallen, zijn we in de daguitslag over Sunweb heengegaan. Door dat resultaat werden we zesde vandaag en in totaal achtste. Het was op de valreep, maar we zitten in het tweede blok morgen. Dat is mooi, want dan doe je nog mee voor de overwinning”, zei ploegleider Nico Verhoeven na de finish. 

“Het verrassende vandaag was dat Cannondale, Trek-Segafredo en Nippo Vini Fantini heel veel punten pakten vandaag”, zei Verhoeven over het raceverloop. “Daar kun je weinig aan doen. Het enige wat je kunt doen, is zelf punten blijven sprokkelen. Uiteindelijk hebben we dat goed gedaan omdat we zesde werden.” De acht rondes die de Hammer Sprint telde, kun je volgens Verhoeven het beste zien als losse etappes. “Je ziet elke keer dat groepjes wegrijden en die proberen de finish te halen. Het was wel een spektakel.” 

Morgen staat de Hammer Chase op het programma; een ploegenachtervolging van 45 kilometer. “We starten morgen als laatste ploeg van het tweede blok, dus dat wordt een uitdaging”, schetste Verhoeven. “Het is niet realistisch om te zeggen dat we voor de winst gaan, maar we kunnen nog altijd een beter resultaat halen dan de achtste plek. We hebben een sterke ploeg en in dit deelnemersveld met deze ploegen gaan we wel voor het hoogst haalbare. We kijken richting het podium, maar dat gaat nog een serieuze uitdaging worden.”

Related updates