Martens veertiende in massasprint Tour de France

De vijftiende etappe van de Tour de France is geëindigd in een massasprint. In de lastige beginfase reed een grote groep weg, met ook Steven Kruijswijk, maar de meeste renners werden al snel teruggepakt. André Greipel (Lotto-Soudal) won de rit, Paul Martens werd veertiende.

“Het was een lastige dag”, zei Steven Kruijswijk na de etappe. “In het begin zat ik mee in een grote kopgroep, maar kregen we helaas niet echt ruimte. Toen wist ik dat ik de rest van de dag gewoon met de grote groep mee zou gaan rijden. Vanuit onze kopgroep van 27 man sprongen negen renners weg, maar het gat met het peloton werd door Team Katusha zo klein gehouden dat het voor mij geen zin meer had om mee te springen. Het is jammer, want ik voelde me goed vandaag.”


Tegenwind

Ondanks het lastige parcours aan het begin van de etappe draaide het uit op een massasprint, wat gunstig had kunnen uitpakken voor Paul Martens. “Ik had verwacht dat de sprinters iets meer pijn hadden geleden dan ik”, gaf hij aan. “Daarom wilde ik ervoor gaan en sprintte ik mee. Ik zat ook goed gepositioneerd, maar we hadden tegenwind, waardoor er veel mannen van achteren terug konden komen op de eerste rij. Uiteindelijk zat ik in de sprint nog even met samengeknepen billen. Vlak voor me ging het maar net goed toen Sagan (Tinkoff–Saxo) en Coquard (Team Europcar) met elkaar in aanraking kwamen. Onbewust neem je dan toch altijd even gas terug.”


Tegenovergestelde

“We wisten dat er een kans was op een massasprint”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “Daar heeft Katusha hard voor gewerkt. Het was uiteindelijk ook al dertig kilometer voor het einde weer bij elkaar. Een aantal mannen van ons moest gaan proberen om in de vroege vlucht te zitten, maar door het lastige parcours in het begin was dat niet altijd even makkelijk. Morgen krijgen we het tegenovergestelde. Dan is het begin vrij makkelijk en het einde lastig. Als je in de kopgroep zit, moet je goed kunnen klimmen om vooruit te blijven.”

Related updates