Martijn Keizer ten aanval in vierde etappe Ruta del Sol

De vierde etappe van de Ruta del Sol heeft Martijn Keizer in de kopgroep doorgebracht. Een dag na de overwinning van Victor Campenaerts reden de renners in 179,3 kilometer van La Campana naar Sevilla. De kopgroep met Keizer werd in de finale ingelopen en de massasprint werd gewonnen door Bryan Coquard. Alejandro Valverde blijft leider.


“Het duurde even voordat de vlucht van de dag was gevormd”, aldus een aanvallende Martijn Keizer. “We zijn niet met een uitgesproken sprinter naar Andalusië vertrokken, dus hebben we andere doelstellingen in zo’n sprintersetappe. Samen met Campenaerts heb ik een aantal keer geprobeerd weg te rijden. Na veertig kilometer koers ontstond er een kopgroep van zes. Al snel werd duidelijk dat de sprintersploegen de boel controleerden en ons binnen handbereik hielden.”


“Als je doorhebt dat het peloton je niet meer dan drie minuten voorsprong geeft, moet je zeker niet volle bak gaan rijden”, vervolgt hij. “Dan lachen ze je uit. Daarom hebben we wat gespaard voor in de finale. We hoopten dat we in de stad voorop konden blijven. Toen we nog dertig seconden voorsprong hadden, begon ik erin te geloven.”


In Sevilla kwam het peloton toch dichterbij en werd de kopgroep op drie kilometer van de streep ingelopen. “Balen dat het dan net niet lukt, maar ik heb wel een goede dag gehad in de ontsnapping. Mijn benen voelden goed na de tijdrit van gisteren. Morgen nog een lastige dag waarvan ik denk dat we de klassementsmannen nog gaan zien strijden”, besluit Keizer.


In het klassement verandert er weinig. Floris De Tier kwam in het peloton over de streep en blijft zestiende. Ploeggenoot bij LottoNL-Jumbo Stef Clement staat achttiende. Morgen staat de afsluitende rit richting Malaga op het programma.


Related updates