Martijn Keizer pakt twee truien in openingsrit Ronde van Polen

Martijn Keizer heeft goede zaken gedaan in de eerste rit van de Ronde van Polen. De 29-jarige renner zat mee in de vroege vlucht en won onderweg alle tussensprints. Hij verzekerde zich zo van zowel de bergtrui als de trui voor de meest actieve renner. Uiteindelijk sprintte Peter Sagan in de eerste rit naar de overwinning. Koen Bouwman eindigde op een twaalfde plaats.

Al vroeg in de wedstrijd koos Martijn Keizer samen met Bernas, Planet en Paterski het hazenpad. Hij had vooraf al zijn zinnen daarop gezet. ,,De Ronde van Polen is een mooie koers waarin we ons als ploeg willen laten zien. Dat kon in deze openingsrit het beste door mee te zitten in de vroege vlucht”, verklaarde Keizer achteraf.

Het viertal kreeg nooit meer dan drieënhalve minuut voorsprong. Keizer had daarom al snel van de bergtrui een doel gemaakt ,,Ik wist dat ik met name op Paterski moest letten voor die tussensprints. Ik heb een goed trainingskamp achter de rug en daar plukte ik vandaag de vruchten van. Ik pakte zowel de bergtrui als puntentrui en heb zo het maximale eruit gehaald. Hopelijk kunnen we die lijn de komende dagen voortzetten.”

Ploegleider Grischa Niermann is eveneens blij met de verrichtingen van zijn ploeg in de openingsrit. "Een WorldTour-ronde is altijd belangrijk voor ons. We zijn zonder klassementsambities naar hier gekomen, maar we willen ons uiteraard van onze beste kant laten zien. Het is daarom mooi dat Keizer vandaag in de ontsnapping zat en twee truien pakt. We hadden voor de finale ook nog Enrico Battaglin achter de hand, maar die reed helaas lek.”

Niermann heeft echter goede hoop voor de komende dagen. “Jonge mannen als Daan Olivier, Floris De Tier, Antwan Tolhoek en Koen Bouwman mogen kijken hoe ver ze kunnen komen. Daarnaast krijgt Enrico Battaglin nog kansen in de sprints. We hebben dus voldoende troeven achter de hand.”

Related updates