Moreno Hofland 3e in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Team LottoNL-Jumbo renner Moreno Hofland is 3e geworden in Putte-Kapellen. Zijn ploeggenoot Mike Teunissen zat de hele dag in de kopgroep en werd in finale gegrepen. In de sprint van een uitgedund peloton was het de Belg Roy Jans (Wanty) die Timothy Dupont(Willems-Verandas) en Moreno Hofland klopte. 

“Het is mooi om het seizoen zo af te sluiten, in Parijs-Tours kon ik niet meesprinten vanwege ziekte en nu was ik aardig hersteld", vertelde een tevreden Moreno Hofland na de finish. “Na het ziek zijn was het even afwachten hoe ik mij voelde. Ik was vandaag nog niet op topniveau maar wel goed genoeg voor de derde plek.”

De koers over 11 ronden en 189 kilometer eindigde in een sprint met een uitgedunde groep. Volgens Hofland was het ook geluk hebben dat hij zich in de sprint kon mengen. Een massale valpartij op 20 kilometer van de streep brak het peloton in stukken. “Ik zat er precies tussen, er werd opeens geremd en renners voor mij vielen. Ook achter mij gingen ze tegen de grond. Ik kon er nog net tussendoor en heb veel geluk gehad.”

Zhi Hui Jiang

Na de valpartij zaten Moreno Hofland en Zhi Hui Jiang als enigen LottoNL-Jumbo renners in de eerste groep. Volgens Hofland deed de Chinese stagiair precies wat er van te voren besproken was. “Jiang reed goed op kop en liet zien dat hij sterk was, zo konden we met deze groep voor de zege sprinten.”

“De finale was chaotisch, er waren een aantal sprinters maar ook renners die nog aan wilden vallen. Dat maakt het lastig om een sprint voor te bereiden. Ik hield de goede mannen in de gaten maar kwam net te vroeg op kop.”

Engels

Ook Addy Engels zag een sterke stagiair. “Zhi Hui Jiang heeft vandaag laten zien dat hij sterker is geworden. Dat hij in de eerste groep zat betekent dat hij op de goede positie zat tijdens de val.”

Die valpartij was beslissend voor de koers. “Die valpartij splitste het peloton en daar raakten we een aantal belangrijke mannen voor de sprinttrein kwijt.”

“We hadden bedacht om agressief te koersen en Moreno achter de hand te houden. Om een sprint te controleren is het altijd maar afwachten welke ploegen er gaan rijden. Het was niet zoals in Parijs-Tours waarin er veel splinterploegen waren.”

Related updates