Nice to meet you: Kevin De Weert

Team LottoNL-Jumbo verwelkomt deze winter enkele nieuwe gezichten. We stellen ze graag aan onze fans voor. Vandaag Kevin De Weert.

Geboren: 27 mei 1982
Nationaliteit: Belgisch


Hoe is de carrière van Kevin De Weert begonnen?
“Als jonge jongen voetbalde ik. Ik ben op mijn dertiende, op mijn hoogtepunt gestopt. We werden kampioen. Na dat voetbalseizoen ben ik in de zomer wat jeugdkoersen gaan rijden. Dat ging goed en vond ik erg leuk. Zo ben ik begonnen met fiets. In mijn eerste jaar wist ik meteen twee overwinningen te pakken. Dat was fantastisch. Ik was doelman in een teamsport en maakte nooit een doelpunt en nu boekte ik ineens zeges.”

Wat weten we nog niet van je?
“Mijn ontbijt is mij heilig. Ik sta altijd om acht uur op en begin mijn training om tien uur. Ik eet in de tussentijd een banaan en havermout met noten erop. Soms ontbijt ik samen met mijn vrouw. Als ik alleen ben lees ik altijd de krant.”

Hoe goed ben je op schaatsen?
“Ik heb wel eens op het ijs gestaan, maar dat was op ijshockeyschaatsen. Vroeger ging ik wel eens naar het discoschaatsen. Ik waag mij niet aan klapschaatsen.”

Wie of wat is jouw lot uit de loterij?
“Mijn vrouw Yasmine. Zeker te weten. Tijdens de Vuelta van 2013 liep ik bij een val breuken in mijn nek, scheenbeen en sleutelbeen op. Mensen om mij heen zagen een rentree in het peloton somber in, maar ik was positief. Yasmine heeft mij altijd gesteund en mij behoed dat de klap niet te groot was, mocht ik niet kunnen terugkeren. Gelukkig kwam het goed.”

Hoe ziet jouw boodschappenmandje er normaal gesproken ongeveer uit?
“Normaal gesproken zitten daar alleen maar gezonde en verse producten in. We kopen bijna nooit ongezonde dingen, want als we het in huis hebben, eet ik het. In de winter kan het soms nog wel. Mijn zondes zijn ijs, chips, winegums en chocolade.”

Related updates