Nice to meet you: Timo Roosen

Team LottoNL-Jumbo verwelkomt deze winter enkele nieuwe gezichten. We stellen ze graag aan onze fans voor. Vandaag Timo Roosen.

Geboren: 11 januari 1993
Nationaliteit: Nederlands


Hoe is de carrière van Timo Roosen begonnen?
“Ik ben ooit begonnen met voetballen. Ik was een verdediger. Mijn broer en vader fietsten wel. Tijdens een vakantie in Frankrijk deden we wat tijdritjes op de openbare weg. Ik was ongeveer tien jaar en vond het prachtig. Ik ben toen gaan trainen bij een club en op mijn twaalfde begonnen met wedstrijden. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik snapte niet dat iemand harder kon fietsen dan een ander. Dan ga je toch ook gewoon harder rijden, dacht ik altijd. De eerste jaren was het vooral aanhaken. Ik boekte mijn eerste overwinning pas als eerstejaars junior. Dat was niet geheel toevallig een tijdrit. In Frankrijk. Ik kwam er op het podium pas achter dat ik had gewonnen.”

Wat weten we nog niet van je?
“Ik slaap graag uit. Ik train ook vaak alleen. Ik vind het lekker om op wattage te rijden en sprintjes te doen. Even de kop leegmaken. Soms train ik met een groepje of ga ik crossen. Twee jaar geleden ben ik in vier weken drie keer gevallen. Eerst viel ik toen ik achter een auto reed en een drempel over het hoofd zag. Vervolgens viel ik een week later in een massasprint. Toen ik was hersteld, vloog ik in een bocht over de kop en waren al mijn wonden weer open. Dat was balen.”

Hoe goed ben je op schaatsen?
“Best goed, eerlijk gezegd. Ik ben eigenlijk eerder begonnen met schaatsen dan met wielrennen. Terwijl ik voetbalde deed ik het al. Op regionaal niveau zelfs. Ik heb het bij De Jonge Renner nog een tijd gecombineerd met fietsen, maar ik dacht een betere wielrenner te zijn. Ik heb dit jaar een paar keer voor de lol geschaatst en ben ook al een keer naar Thialf geweest om bij onze collega’s op het ijs te kijken.”

Wie of wat is jouw lot uit de loterij?
“Ja, dat is natuurlijk mijn vriendin Lobke. Ik heb onlangs een echt lot van De Lotto gekocht. Normaal gesproken win ik niet vaak, maar ik heb hoop aangezien de winstkans best groot is bij De Lotto.”

Hoe ziet jouw boodschappenmandje er normaal gesproken ongeveer uit?
“In mijn mandje zit sowieso kwark. Dat eet ik graag. Ik neem ook graag zalm mee uit de supermarkt. Gebakken zalm, heerlijk.”

Related updates