Nick van der Lijke naar European Games

De 23-jarige Team LottoNL-Jumbo-wielrenner gaat op 21 juni in Azerbeidzjan een gooi doen naar de Europese Titel.

Nick van der Lijke is door bondscoach Johan Lammerts opgeroepen voor de wegwedstrijd van de mannen tijdens de European Games in Baku. De 23-jarige Team LottoNL-Jumbo-wielrenner gaat op 21 juni in Azerbeidzjan een gooi doen naar de Europese Titel. 


De Spelen worden voor de eerste keer gehouden en zijn een Europese variant op de vierjaarlijkse Commonwealth Games. Van der Lijke: “Ik zat sinds afgelopen winter al in de voorselectie, maar dat neemt niet weg dat ik nog steeds verrast en blij ben met mijn definitieve selectie. Toen Johan mij donderdag belde was ik bij mijn vriendin en die is natuurlijk ontzettend trots op me. Dat ben ik zelf ook wel, maar daar wil ik nu nog niet al te lang bij stilstaan. Op dit moment ligt de focus op de Amstel Gold Race van zondag en die vind ik ook al geweldig om te rijden.”

 

Toch heeft Nick wel al een klein beetje gespiekt naar het parcours dat hij 21 juni zal afwerken. “Het is wel een ronde voor mij”, zegt hij. “Als ik met een groepje naar de finish kan rijden en het komt aan op een sprint, sluit ik mezelf niet uit. Maar laten we nog niet op de zaken vooruitlopen.”

 

De ploeggenoten van Nick tijdens de wegwedstrijd zijn: Niki Terpstra, Mathieu van der Poel, Pim Ligthart, Wouter Wippert en Stef Clement.

 

Related updates