Nuis eindigt seizoen als winnaar Grand World Cup

Kjeld Nuis heeft in Heerenveen beslag gelegd op de Grand World Cup titel. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo is daarmee de beste schaatser van het gehele wereldbekerseizoen. Die titel symboliseerde het constante seizoen van Nuis, die op de laatste dag van het seizoen 5e werd op de 1500 meter.

 

Zaterdag won Nuis al het wereldbekerklassement op de 1000 meter en daar kwam zondag een tweede plaats bij op de 1500 meter. Die twee prestaties bij elkaar bezorgden hem de Grand World Cup en dat zag de schaatser van Team LottoNL-Jumbo na afloop als zijn mooiste titel van het seizoen. “Ik ben de meest constante schaatser van Nederland en dat wordt bevestigd met deze titel”, zei Nuis na afloop. “Daarom is deze misschien wel het mooiste. Ik heb dit seizoen gepiekt op de juiste momenten en nergens een steekje laten vallen.”

 

Beste winter ooit

Dat Nuis juist zoveel waarde hecht aan de constantheid van zijn prestaties, komt ook omdat hij dat in de voorgaande seizoenen niet altijd voor elkaar kreeg. “Ik was de laatste jaren nog wat wisselvalliger”, gaf hij aan. “Dat mag eigenlijk niet in Nederland met al die plaatsingswedstrijden. Het is lastig om je niveau vast te houden en daarom ben ik zo blij dat het me dit jaar wel gelukt is. Mijn twee titels op het NK afstanden zijn daar een mooi voorbeeld van. Die titels waren onverwacht omdat ik op dat moment in een trainingsblok zat. Vervolgens heb ik mijn vorm meegenomen naar de rest van het seizoen. Ik heb alles gereden en was overal goed. Dit was mijn beste winter ooit.”

 

Dat Nuis dat goede seizoen afsloot met een vijfde plaats op de 1500 meter maakte hem niet uit. “Ik heb goud en zilver in de klassementen en dat is me meer waard.” Gerben Jorritsma sloot zijn seizoen ook af op de 1500 meter in Heerenveen. Hij werd in een tijd van 1.49,07 elfde. Sanneke de Neeling reed op de slotdag van het schaatsjaar nog de 1000 meter. Haar 1.16,32 was goed voor de 7e plaats.

Related updates