Nuis, Jorritsma en De Neeling pakken tickets op 1000 meter

Kjeld Nuis is tweede geworden op de 1000 meter bij de KNSB Cup in Groningen. De schaatser van Team LottoNL-Jumbo plaatste zich daarmee ook op zijn derde afstand voor de World Cups. Gerben Jorritsma werd vijfde en plaatste zich ook. Sanneke de Neeling werd bij de dames ook vijfde en sleepte daarmee op de valreep nog een World Cup-ticket binnen.

 

“Ik heb uiteindelijk een 100 procent score, dit weekend en dat is lekker, maar ik kan niet helemaal leven met mijn klasseringen”, zei Nuis na de 1000 meter, waarin hij tot een tijd van 1.10,10 kwam, 0,56 seconde minder snel dan winnaar Kai Verbij. “Ik vloog er vandaag vol in met een rondje 25,4. Dat was het snelste rondje van het veld, maar dan moet ik het, als 1500 meter specialist, ook af kunnen maken. Ik ging voor de winst, maar was in het tweede rondje te gehaast. Mijn 1500 meter gisteren was slecht, maar uiteindelijk heb ik over het algemeen gewoon netjes binnen de lijntjes gekleurd. Dat is de beste manier om dit weekend samen te vatten.”

 

Gerben Jorritsma reed 1.11,02, werd daarmee vijfde en plaatste zich ook voor de wereldbekerwedstrijden over 1000 meter. Hein Otterspeer was 0,04 seconde minder snel dan zijn ploeggenoot en greep naast het ticket. Jan Smeekens reed 1.11,98 en werd 17e.

 

Opgelucht

Bij de vrouwen werd Sanneke de Neeling met een tijd van 1.18,05 vijfde, waardoor ook zij nog een wereldbekerticket bemachtigde. “Ik ben opgelucht, maar niet blij met mijn race”, gaf ze aan. “Er zaten teveel foutjes in. Ik kwam niet lekker in mijn eerste bocht en daarna reed ik achter Leenstra aan om te redden wat er te redden viel. Ik ben heel blij met mijn World Cup-ticket, maar het moet beter tijdens de rest van het seizoen.”

 

14 tickets

Roxanne van Hemert reed in de laatste rit tegen Ireen Wüst en reed een tijd van 1.18,95. Dat leverde haar de 7e plaats op. Lotte van Beek kwam in haar race tot 1.18,98 en werd 8e. Met het ticket van De Neeling komt Team LottoNL-Jumbo in totaal op 14 World Cup tickets en is daarmee de meest succesvolle ploeg op de KNSB Cup.

Related updates