Nuis opgelucht na derde plaats op 1500 meter in Stavanger

Kjeld Nuis heeft vrijdag zijn rentree gemaakt na een periode van afwezigheid door ziekte. In Stavanger bleek hij zijn techniek en snelheid nog te hebben. Hij derde op de 1500 meter, achter Bart Swings en winnaar Denis Yuskov. 

 

Vorig weekend moest Nuis zich ziek afmelden voor het NK sprint. “Ik ben 1,5 week ziek geweest”, zei hij na zijn derde plaats in Stavanger. “Daarom ben ik erg blij met deze bronzen medaille. Technisch is het nog niet weg. Mijn energieniveau is alleen nog niet helemaal waar het was.” Tijdens zijn race viel op dat Nuis net zo snel opende als hij al het hele seizoen doet. “Mijn opening was goed en mijn eerste rondje ook. Die ging in 25,7. Om dat vervolgens door te trekken, heb je vermogen nodig en dat heb ik nog niet, maar deze prestatie is hoe dan ook een opluchting.”

 

Toch maakte Nuis zich, op het moment dat hij ziek werd, niet druk om zijn hoofddoelen dit seizoen. “Je maakt je in eerste instantie vooral zorgen om de eerstvolgende wedstrijd”, gaf hij aan. “Dat was in dit geval het NK en ik bleek niet op tijd hersteld om daaraan mee te kunnen doen. Ik had er meteen vertrouwen in dat ik op tijd fit zou zijn voor deze World Cup. Gisteren was ik echter nog niet in staat op rondjes op tempo gereden. Ik heb rustig aan gedaan en mijn lichaam de kans gegeven om op te knappen. Ik stond vandaag met wat onzekerheid aan de start. Ik had ook zomaar tiende kunnen worden. Dat is niet gebeurd en dat zorgt ervoor dat ik met vertrouwen naar het WK afstanden kijk.”

Related updates