Onfortuinlijke Van Emden grijpt naast mooie uitslag

Team LottoNL-Jumbo heeft in Parijs-Roubaix het kasseienseizoen in stijl afgesloten. Zoals meestal de voorbije weken ontbrak de Nederlandse ploeg in de diepe finale van de koers en andermaal ging dat met het nodige misfortuin gepaard. Jos van Emden deed lang mee voor een mooie uitslag, maar een valpartij gooide uiteindelijk ook voor hem roet in het eten. De Belg Greg Van Avermaet won de 'Koningin onder de klassiekers’. Van Emden kwam als 33e over de streep.


“Ik reed goed van voren over de stroken, maar eerst reed ik lek op Mons-en-Pévèle en op Carrefour de l’Abre raakte ik een toeschouwer en viel ik”, aldus een balende Van Emden. “De eersten gingen we niet meer terughalen, maar een top tien of vijftien had erin gezeten. Ik was goed, maar zat in de finale wel aan mijn limiet. Je rijdt niet voor niets het publiek in. Je komt niet vaak in zo’n positie om een goede uitslag te rijden. Het is hartstikke zonde, maar ik ben tevreden met mijn voorjaar”, aldus de winnaar van Dwars door West Vlaanderen en de runner-up in de afsluitende tijdrit van de Tirreno.


Ook Lars Boom liet zich veel van voren zien tijdens deze warme en snelle editie. “Jos, Dylan en ik hebben lang goed van voren gezeten”, weet Boom. “We hadden wind in de rug, dus het ging heel snel. Maar als je veel pech hebt, zoals wij vandaag, is het lastig om terug te komen.” De etappewinnaar van de Tour-rit naar Arenberg reed op een slecht moment lek, maar werd snel gedepanneerd. “Ik kon met de groep van Van Avermaet terugkomen en toen ontplofte het peloton. Mijn vorm was beter, maar niet goed genoeg. De snelheid en de inspanningen zorgden ervoor dat ik toen moest lossen.”

Related updates