Ook Olde Heuvel verlengt contract bij LottoNL-Jumbo

Wouter olde Heuvel heeft zijn contract bij schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo verlengd. De 28-jarige Tukker kwam een overeenkomst voor 1 jaar overeen met de ploeg van coach Jac Orie.    

Olde Heuvel kwam de afgelopen jaren onder andere door een knieblessure niet tot topprestaties, maar nestelde zich sinds de komst naar Team LottoNL-Jumbo (vorige zomer) weer knap in de wereldtop. Zo eindigde hij driemaal als 2e bij een World Cup over 1500 meter en veroverde hij bij het NK allround het zilver achter ploeggenoot Sven Kramer.    

Coach Jac Orie is dan ook verheugd dat Olde Heuvel de formatie trouw blijft: ,,Wouter heeft zich knap ontwikkeld de afgelopen tijd en ik ben ervan overtuigd dat hij komend jaar nog een stap kan zetten. En dat kan zowel op de 1500 meter, 5 kilometer als het allrounden.’’    

Ook Olde Heuvel kijkt er naar uit om de samenwerking met Orie en zijn teamgenoten Kramer en Douwe de Vries te continueren: ,,Dit seizoen heb ik het gevoel gekregen dat ik weer helemaal terug ben’’, zei hij. ,,En daar heeft Jac ook een belangrijke rol in gespeeld en natuurlijk Sven en Douwe ook. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst.’’    

Zodoende blijft de succesvolle allroundtak van Team LottoNL-Jumbo in tact, aangezien eerder ook Douwe de Vries en Sven Kramer hun contract verlengden tot medio 2016. De sprintploeg zal bestaan uit Hein Otterspeer, Kjeld Nuis, Jan Smeekens en Gerben Jorritsma.    

Vorige week werd al bekend dat Sanneke de Neeling de overstap van Jong Oranje naar de equipe van Orie maakte. De formatie wordt de komende tijd mogelijk nog uitgebreid met 1 à 2 vrouwelijke schaatssters.

Related updates