Opnieuw een PR voor Patrick Roest

Schaatser Patrick Roest van Team LottoNL-Jumbo heeft opnieuw een PR gereden tijdens een trainingswedstrijd in Inzell. Op de 5 kilometer schaatste Roest in 6.19,25 naar een derde tijd achter zijn ploeggenoten Sven Kramer en Douwe de Vries.

“Ik kan tevreden terug kijken op de afgelopen weken.” Aldus een opgewekte Patrick Roest. “Het is altijd goed om met een aantal PR’s je seizoen te beginnen. Dit bevestigt dat ik deze zomer goed heb getraind. Ik heb niet veel veranderd aan mijn trainingen. Wel ben ik meer met Douwe de Vries en Sven Kramer gaan trainen, dat betekent dat je vanzelfsprekend zwaarder en langer traint.”

Dit weekend reed Roest de 500 meter en de 5 kilometer in de Max Aicher Arena in Inzell. “De 500 meter ging goed, ik reed een 36.99 en mag daar tevreden mee zijn. De vijf kilometer ging helemaal goed, ik schaatste 4 seconden van mijn PR af en dat is een goed teken voor dit seizoen.” Roest was zeker niet de enige die hard schaatste in Inzell. Zo noteerde Sven Kramer op de 5000 meter een winnende tijd van 6.13,10.

Het is voor Roest zijn 3e PR nadat hij vorige week op de 1500 meter in de 3 kilometer zijn beste tijden ooit reed. Toch ziet Roest nog een aantal verbeterpunten. “Op de 1500 meter mag mijn opening nog wel wat sneller. Op de 5 kilometer reed ik dit weekend nog teveel rondes 30. Op het eind liep mijn tegenstander weer in en kon ik nog wel 29ers rijden. Maar het is dan ook niet de bedoeling dat dit mijn laatste pr’s waren van dit seizoen. 

Het is het goede moment om de tijden te verbeteren, over 2 weken begint het seizoen officieel met de KNSB Cup in Groningen. “Volgende week gaan we nog een trainingswedstrijd rijden in Leeuwarden en dan een week later is het eindelijk zover. Nu kijk je vooral naar je eigen tijden maar dan is je klassering ook belangrijk voor de selecties.”

Goede test voor de ploeg

Naast Patrick Roest noteerden ook zijn ploeggenoten goede tijden. Roxanne van Hemert reed met een 4.12,60 haar beste tijd ooit op de 3 kilometer. Haar ploeggenoot Sanneke de Neeling finishte na 4.18,28. 

Op de 5 kilometer was het gehele podium Team LottoNL-Jumbo. Sven Kramer won in een tijd van 6.13,10. Douwe de Vries werd tweede in 6.18,24 en Patrick Roest maakte het podium compleet in een 6.19,25.

De 500 meter was voor de specialist Jan Smeekens in een tijd van 35,17. Ook op de 1000 meter werd er hard gereden door Team LottoNL-Jumbo. Kjeld Nuis zette een tijd neer van 1.08,62. maar werd gediskwalificeerd vanwege lijnoverschrijding. 

 

Foto: Stephan Tellier 

Related updates