Pech voor Hofland in Omloop het Nieuwsblad

Materiaalpech heeft Moreno Hofland gehinderd tijdens de Omloop het Nieuwsblad. De renner van Team LottoNL-Jumbo had last van een overslaande ketting en viel uit. De wedstrijd ontbrandde op de Taaienberg, waarna Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) won.

 

Het zwaartepunt van Omloop het Nieuwsblad, de openingskoers van het klassieke voorjaar, lag op de Taaienberg. Met nog zo’n 55 kilometer te gaan werd daar de beslissende slag geslagen. Team LottoNL-Jumbo zat op dat moment net niet goed genoeg van voren om daarbij aan te sluiten. “Iedereen weet dat je daar van voren moet zitten”, zei debutant Mike Teunissen na afloop. “Wij zaten op dat moment rond plaats 20. Uiteindelijk rijden de eerste 4, 5 renners weg, dan blijkt plaats 10 al niet goed genoeg om erbij te zitten. Soms kan je dat nog compenseren, maar op de Taaienberg lukt dat niet meer. Als je drie keer met je ogen knippert zijn ze weg.”

 

Nico Verhoeven hield op dat moment nog rekening met een herkansing voor Team LottoNL-Jumbo. “Ze reden al vroeg weg en meestal houden ze het dan niet vol tot aan de finish”, gaf de ploegleider aan. “Je weet wel dat de koers daar openbreekt en dat je dan mee moet zitten. Wij waren vandaag niet goed genoeg om met de beste 6, 7 mannen mee te komen. We zaten uiteindelijk nog wel met 3 man in de achtervolgende groep en we hebben geprobeerd om terug te komen.”

 

Accelereren

In de laatste fase van de wedstrijd maakte Moreno Hofland geen onderdeel meer uit van die achtervolgende groep. “Mijn ketting sloeg over”, verklaarde hij. “Ik besloot in eerste instantie door te rijden, maar na een tijdje ging het niet meer. Ik moest op mijn zadel blijven zitten en kon daardoor niet meer accelereren. Uiteindelijk ben ik gestopt om van fiets te wisselen. Ik ben daarna volle bak gaan rijden, maar ik zag al snel niemand mee voor me. Toen hield het op voor mij. Ik zat goed en heb het gevoel dat ik erbij had kunnen blijven, maar vandaag had ik pech.”

 

De achtervolgende groep kwam uiteindelijk nog heel dicht bij de koplopers. “Ik kreeg aan het einde van de wedstrijd kramp en Tom Van Asbroeck gaf aan dat hij zich goed voelde”, zei Teunissen. “Toen ben ik gaan meerijden in de achtervolging. We kwamen heel dichtbij, maar vooraan zijn ze niet gaan twijfelen. Het duurde iets te lang voordat we in onze groep de controle hadden.”

Related updates