Polar en Team LottoNL-Jumbo delen elkaars passie voor innovatie

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat beide partijen op intensieve wijze met elkaar samenwerken.

Een passie voor innovatie. Als er één karaktereigenschap zowel op Team LottoNL-Jumbo als Polar van toepassing is, dan is het wel de constante zoektocht naar oplossingen die atleten fitter, sterker en sneller maken. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat beide partijen op intensieve wijze met elkaar samenwerken. 


Polar is de uitvinder van de draadloze hartslagmeter en internationaal erkend als toonaangevend bedrijf op het gebied van trainingsoplossingen van professional tot recreant. Zijn innovaties kunnen direct worden toegepast op de schaatsers, waardoor er sneller progressie gemaakt wordt. Met de Polar Flow Cloud-omgeving is een systeem gecreëerd waarmee het gemakkelijker is gemaakt om individueel en locatie-onafhankelijk te coachen.

“Wij zeggen altijd dat we de beste willen zijn. De schaatsers van Team LottoNL-Jumbo willen dat ook en op die manier hebben we elkaar gevonden”, zegt Sander Werring van Polar. Die samenwerking begon al toen de schaatsers nog onder de naam van BrandLoyalty hun wedstrijden reden en is verlengd toen dat overging in Team LottoNL-Jumbo. “Tijdens de trainingen kan met behulp van Bluetooth Smart Technologie via ons Polar Flow Ecosysteem naar de individuele training van alle schaatsers worden gekeken. Wij zijn voorloper in de ontwikkeling van deze technologie en kunnen daardoor op unieke wijze de begeleidingsstaf via een tablet real-time inzicht geven en veertig sporters tegelijk monitoren op een oppervlakte van 60 meter". De coach, in dit geval Jac Orie, ziet op een iPad tijdens de training alle inspanningsinformatie en kan per schaatser aanwijzingen geven waar er nog ruimte tot verbetering ligt.” Samen met het team zullen we onze laatste productvernieuwing Polar Team Pro, waarmee we snelheid, afstand, positie, acceleratie en andere informatie op 200m2 op een tablet kunnen displayen, gaan inzetten in een schaatsomgeving om te zien wat dit systeem kan bijdragen aan het verbeteren van schaatsprestaties en dit is voor mij een mooi voorbeeld van waar onze samenwerking om gaat, samen continu streven naar verbeteringen door het delen van kennis en ervaring.  Overigens worden de producten van Polar niet alleen tijdens het schaatsen gebruikt, maar ook tijdens het hardlopen of skeeleren. 


De schaatsers van Team LottoNL-Jumbo zijn lang niet de enige topsporters die gebruik maken van de hartslagmeters van Polar. Bijna alle eredivisie-ploegen waaronder AZ Alkmaar, FC Groningen en Ajax Amsterdam worden door het bedrijf, dat al sinds 1979, actief is, begeleid. Daarnaast worden er ook trainingssystemen en trainingscomputers voor medisch & sportwetenschappelijk onderzoek gebruikt. 

Vanuit de groep hoort Werring alleen maar positieve geluiden. “De schaatsers zijn allemaal heel nieuwsgierig aangelegd. Ze willen precies zien waar ze mee werken en hoe het allemaal in elkaar zit en dit is een teken dat onze technologie zijn plaats in het team heeft gevonden. Dat is voor ons ook erg leuk. We zijn dan ook uitermate tevreden met deze samenwerking met Team LottoNL-Jumbo. Het feit dat de sporters van dit niveau via onze systemen aanpassingen in hun trainingen kunnen doen en steeds beter worden is voor ons een groot compliment.” 

Related updates