Primoz Roglic behoudt vierde plek in Tirreno-Adriatico

Met alleen de slottijdrit te gaan staat Primoz Roglic vierde in het algemeen klassement van Tirreno-Adriatico. De zesde rit tussen Ascoli Piceno en Civitanova Marche werd gewonnen door Fernando Gaviria. Nairo Quintana bleef leider.


“Het klassement van Primoz verdedigen was het belangrijkste doel vandaag”, aldus ploegleider Addy Engels. “Op papier zag het eruit als een sprintersrit en dat is het uiteindelijk ook geworden. Het was een listige finale, een lastige klim en een gevaarlijke afdaling. Omdat het klassement nog zo dicht bij elkaar staat, is het oppassen in de finale.”


“Er zat een klein gaatje achter de eerste tien renners. Gelukkig waren dat alleen sprinters. Primoz zat heel goed geplaatst. Je moet alles op alles zetten om erbij te zitten. Als hij bij de eerste tien had gezeten, had hij zes seconden winst gepakt. Maar het is niet realistisch om als klassementsrenner daar te zitten. Je moet net achter het gevaar zitten, want als je onderuit gaat, heb je ook niks.”


Juan José Lobato


Ploegleider Addy Engels zag een sterke Lobato. “De finale was niet heel lastig, dus Primoz had lang de steun van renners zoals Boom en Van Emden. Hierdoor konden Enrico Battaglin en Juan Jose Lobato hun eigen kans gaan.”


In de slotronde van vijftien kilometer zat ook een klim. Op het steile stuk trok Vincenzo Nibali ten aanval en kon Lobato volgen. Een aantal andere renners probeerde ook weg te komen, maar in de afdaling in de straten van Civitanove Marche kwam alles weer bij elkaar. Gaviria won de massasprint en Primoz Roglic kwam als negentiende over de streep.


“Op die laatste helling is Lobato meegesprongen met Nibali. Dat is te prijzen. Hij wist dat hij het in de snelle aankomst af zou leggen tegen de sprinters. Ik ben blij om te zien dat hij de benen heeft om dat te doen. Zonder hem teveel druk op te leggen en zonder te hoge verwachtingen te creëeren geeft dit hoop richting komend weekend, Milaan-San Remo.”

Related updates