Primoz Roglic soleert naar prachtzege in Bilbao

Primoz Roglic heeft de vierde etappe in de Vuelta al Pais Vasco gewonnen. In de laatste drie kilometer ontsnapte de renner van Team LottoNL-Jumbo uit het peloton. De Sloveense tijdrijder bleef uit de greep van de groep en kwam in Bilbao als eerste over de streep. Roglic stijgt naar de tweede plek in het algemeen klassement, op een seconde van David De La Cruz.


“Er werd veel aangevallen en toen ik voorin zat, wist ik dat dit het moment was. Ik demarreerde een paar kilometer voor de streep en ik heb er alles aan gedaan om mijn voorsprong te behouden”, vertelt Roglic. "Ik ben vol blijven gaan tot aan de finish. Ik heb hier geen woorden voor. Ik ben erg blij met deze zege en dat dit me gelukt is.”


De Sloveen, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, boekte na de eindzege in de Ronde van de Algarve zijn tweede overwinning van het seizoen. Daarmee bevestigt hij zijn stormachtige ontwikkeling die hij onder de begeleiding van Team LottoNL-Jumbo doormaakt. Tevens onderstreept het sterke optreden in Baskenland dat de Nederlandse ploeg na de ettapekoersen in Algarve, Tirreno, Valencia en Catalonië tot de sterkste teams van het peloton behoort in dit soort wedstrijden.


“We hadden als plan om aanvallend te koersen en dat is vandaag beloond’, aldus ploegleider Grischa Niermann. Kort na de eerste finishpassage werd de vroege vlucht ingelopen en moesten de renners over de Vivero. Op de klim probeerde George Bennett weg te komen, maar het peloton zat in zijn spoor. Net voor de top probeerde hij het opnieuw en in de afdaling had hij een kleine voorsprong. In de straten van Bilbao kwam het peloton terug en was het aan ploegmaat Roglic.


“We hebben de mannen verteld dat ze moesten aanvallen en niet meer om moesten kijken”, verklaart Niermann de offensieve strijdwijze. "Op de klim heeft George het een aantal keer geprobeerd en in de slotfase reed Primoz weg. Hij heeft een kilometer gas gegeven en toen is het achtervolgende peloton kapot gegaan. Het is mooi dat het lukt om te winnen. In de breedte rijden we hier sterk en het is mooi om te zien dat onze kopmannen mee doen om de eerste plaatsen. Niet door alleen mee te schuiven, maar door zelf initiatief te tonen.”

Related updates