Reserve De Neeling mag nu ook bij WK Sprint en WK Afstanden starten

Sanneke de Neeling is opgeroepen om zich klaar te maken voor het WK Sprint in Calgary en voor de 1000 meter tijdens de WK Afstanden in Gangneung, Korea. Op beide toernooien mag de jonge schaatsster starten omdat Ireen Wüst zich heeft afgemeld.


De Neeling is blij met het goede nieuws. “Ik kreeg een berichtje van Jac Orie met het nieuws dat ik beide wedstrijden mag gaan rijden. Heel erg tof natuurlijk, ik kan niet wachten om mijzelf daar te laten zien.”


De afmelding van Wüst voor het WK Sprint eind februari had De Neeling wel zien aankomen. “Het WK Sprint is een week voor het WK Allround en met een tijdsverschil van 8 uur leek het mij gekkenwerk dat Wüst beide zou gaan rijden.”


De verrassing was des te groter dat De Neeling ook op de WK Afstanden Wüst mocht vervangen. De WK Afstanden vinden 9 t/m 12 februari plaats in Gangneung, Korea. Toch zal dit niet voor grote verschuivingen in de planning zorgen. “De toernooien stond al in mijn kalender, maar nu mag ik ze ook echt rijden. Op de WK Afstanden was ik reserve en reisde ik dus gewoon mee, ik ben blij dat ik nu ook daadwerkelijk kan starten op de 1000 meter. Ik heb de afgelopen maanden goed getraind en ben er dan ook klaar voor.”


Het is niet de eerste keer dat de jonge schaatsster van Team LottoNL-Jumbo als reserve uiteindelijk toch mag starten. Begin dit jaar mocht ze op het EK Sprint Suzanne Schulting vervangen en nu komen daar het WK Sprint en de WK afstanden bij. “Geen enkele schaatser heeft zoveel mazzel als ik, al veel collega’s kwamen naar mij toe en zeiden al dat hen nooit was overkomen dat ze als reserve toch mochten schaatsen.”


Doelstellingen


“Op dit moment ben ik nog gewoon heel blij dat ik erbij ben. Maar tuurlijk wil ik op de beide toernooien goed presteren. Op het WK Sprint wil ik beter eindigen dan vorig jaar, toen was ik 18e. Op de 1000 meter zou ik het heel vet vinden om top 10 te rijden.”


Komend weekend staat eerst de wereldbeker in Berlijn op het programma, daar rijdt De Neeling twee keer de 500 meter en twee keer de 1000 meter. “Ik heb vandaag op het ijs van Berlijn gestaan en het voelt goed, ik heb er zin in.”

 

Related updates