Robert Gesink 8e in eerste WorldTour-koers van het seizoen

Robert Gesink is 8e geëindigd in het algemeen klassement van de Tour Down Under. De slotrit was een criterium in de straten van Adelaide. Opnieuw was het Caleb Ewan (Orica) die er met de winst vandoor ging. Hij won de massasprint terwijl Richie Porte (BMC) het algemeen klassement op zijn naam schreef. Robert Gesink werd op 1 minuut en 2 seconden 8e in het algemeen klassement. 


Gesink kijkt tevreden terug op zijn eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen. “Een mooie prestatie in een sterk deelnemersveld. Ik ben tevreden met een 8e plek in zo’n pittige koers. Het was elke dag een gevecht voor je positie en dat ging elke etappe erg goed.”


De laatste etappe was een ronde van 4,5 kilometer dat 20 keer moest worden verreden. Net als tijdens de andere sprint-etappes reed er al vrij vroeg een kopgroep weg. Pas diep in de finale werd Jack Bauer (Etixx) als laatste renner ingerekend. Het peloton maakte zich op voor de massasprint die opnieuw werd gewonnen door Ewan. Hij klopte dit keer Peter Sagan (Bora) en Marko Kump (UAE Abu Dhabi). Robert Gesink koerste attent mee voorin en kwam als 21e over de streep.


Volgens Gesink is de goede vorm een logisch gevolg. “Ik heb keihard gewerkt deze winter en deze top 10 is daar het bewijs van. Het is fijn om met een top 10-notering het seizoen te beginnen. Nu even genieten en dan de Cadel Evans Road race. Daarna terug naar Europa om op te bouwen voor het rest van het seizoen.” De Cadel Evan Road Race is een eendaagse wedstrijd die op 29 januari zal worden verreden.


Tevreden ploegleider


Volgens ploegleider Addy Engels was het vandaag niet zomaar een parade door de straten van Adelaide. “Het was nog een aantal keer nerveus wringen voor een resultaat in de etappe, maar ook zeker om het klassement van Gesink veilig te stellen. Om eventueel nog een plek te stijgen, maar zeker om niet een plek te verliezen.”


Engels is blij dat het seizoen op gang geschoten is. “De kop is eraf, we zijn het seizoen goed begonnen als ploeg. Winnen was in deze koers simpelweg niet haalbaar. Het is dan ook niet voor niets dat er maar twee ploegen de zeven etappes winnen. De samenwerking in de ploeg is goed en een goede Gesink heeft uiteindelijk een mooi resultaat neer gezet.

Related updates