Roglic 3e in slottijdrit Ronde van Polen, Campenaerts 5e

Primoz Roglic is derde geworden in de laatste etappe van de Ronde van Polen. In de tijdrit rondom Krakau werd hij alleen geklopt door Alex Dowsett en Jonathan Castroviejo (beide Movistar). Victor Campenaerts werd 5e. Tim Wellens (Lotto-Soudal) won het eindklassement.

 

“Het was onze ambitie om de tijdrit te winnen”, zei ploegleider Addy Engels. “Primoz Roglic en Victor Campenaerts hebben goed gereden en een tijdrit is heel eerlijk, dus ik hou hier een dubbel gevoel aan over. We hadden echt twee kandidaten voor de winst en dan moet dat ook de ambitie zijn. We zaten er uiteindelijk niet heel dichtbij. Primoz verliest 39 seconden op Dowsett. Dat is geen schande, maar op een goede dag kan het ook andersom zijn.”

 

Omstandigheden

Roglic was tevreden met zijn 3e plaats. “Natuurlijk ging ik voor de overwinning, maar het was een volledig vlakke tijdrit”, gaf hij aan. “Dan is het voor mij lastiger om tempo te maken. Ik heb dan ook verloren op snelheid en power. Meer dan dit kon ik niet doen. Het was een hele zware week, hier in Polen. De weersomstandigheden maakten het extra zwaar. Ik leer veel van een week als dit. Zo’n zware wedstrijd in deze omstandigheden rijden als kopman, maakt me beter. Dit was goed voor mijn ontwikkeling.”

 

“Als je puur naar de resultaten kijkt, moeten we concluderen dat onze doelstellingen niet gehaald zijn”, concludeerde Engels. “We wilden een klassement rijden met Primoz, sprinten met Moreno Hofland en de tijdrit winnen. Dat is niet gelukt. De tijdrit was vandaag behoorlijk en Moreno heeft een paar keer goed gesprint. Ik ben niet gedesillusioneerd, maar het had beter gekund.”

Related updates