Roglic en Bennett zakken in het klassement na loodzware koninginnenrit

Een dag na de overwinning van Primoz Roglic is het niet gelukt om de tweede plaats in het klassement van de Ronde van het Baskenland te behouden. Roglic en George Bennett kwamen op de slotklim tekort om de besten te kunnen volgen. Bennett kwam als zestiende over de streep en de etappewinnaar van gisteren werd 21e. Valverde won de koninginnenrit en pakt ook de leiding.


“Het was vandaag niet helemaal zoals we gehoopt hadden”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Primoz Roglic had vandaag niet zijn beste vorm te pakken. George Bennett was in orde, maar kreeg te maken met pech. George reed lek en Floris De Tier gaf hem een wiel. Het wisselen duurde even en toen we er met de auto bij kwamen hebben we hem een andere fiets gegeven. Zodra Bennett weer in het peloton was, had hij er al een behoorlijk achtervolging op zitten. Op dat moment heeft hij teruggewisseld naar zijn originele fiets en moest hij opnieuw in de achtervolging. Dit kwam hij uiteindelijk te kort op de klim.”


De rit begon met een ontsnapping van achttien renners. Daarin zat namens Team LottoNL-Jumbo Juan José Lobato. Het peloton viel echter niet stil en halverwege de etappe van 140 kilometer werd de kopgroep ingelopen. Een aantal renners probeerden het nog, maar het peloton bleef in een strak tempo omhoog rijden. Aan het begin van de slotklim was er nog een grote groep over, maar als snel bepaalden de klassementsmannen het tempo.



Strijdbaar voor de tijdrit


Bennett staat na de vijfde etappe op 58 seconden op de vijftiende plaats. Roglic staat twintigste met een achterstand van 1’08” op Valverde. Morgen staat er een tijdrit van 27,7 kilometer rondom Eibar op het programma. “Het gat met het podium is wel erg groot, maar we gaan vol voor de winst in de tijdrit”, aldus Niermann. “Een top tien notering in het algemeen klassement is nog altijd mogelijk.”

Related updates