Roglic tweede in slotrit Volta Catalunya

Primoz Roglic is tweede geworden in de laatste etappe van de Volta Ciclista a Catalunya. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo reed samen met Alexey Tsatevich (Team Katusha) weg uit de oorspronkelijke kopgroep waar ook Koen Bouwman onderdeel van uit maakte, maar verloor de eindsprint.

 

Team LottoNL-Jumbo was zondag tijdens de slotrit van de Volta Ciclista a Catalunya met twee man vertegenwoordigd in de kopgroep van 12 man. Koen Bouwman en Primoz Roglic waren erin geslaagd om mee te zitten. “Ze hebben super sterk gereden, vandaag”, zei ploegleider Frans Maassen. “We hebben ons de laatste dagen herpakt en veerkracht getoond na het uitvallen van Wilco Kelderman en de offday van Robert Gesink. Primoz deed het vandaag uitstekend, behalve in de sprint. Hij liet zich verrassen. Dat is zijn gebrek aan ervaring. Vandaag waren we nog dichterbij de overwinning dan gister, dan wil je ook dat het een keer de goede kant op valt.”

 

Ervaring

Maassen vond dat Roglic trots mocht zijn op zijn prestatie in de laatste etappe, maar bij de Sloveen zelf overheerste de teleurstelling. “Ik sprak in de finale van de rit met Tsatevich, maar hij wilde wachten op zijn ploeggenoot Rodriguez”, gaf Roglic aan. “Ik moest alles alleen doen. Ik had achteraf moeten proberen om hem er nog af te rijden, maar als je deze hele etappe bekijkt, heb ik het goed gedaan, vandaag. Deze week was één van de zwaarsten uit mijn carrière. Het niveau was erg hoog. Dat was een mooie ervaring.”


 

Related updates