Roglic wint slottijdrit Romandië en bestijgt eindpodium

Primoz Roglic heeft in de slottijdrit van de Ronde van Romandië zijn vierde seizoenszege geboekt en alweer de zevende van Team LottoNL-Jumbo dit jaar. Met zijn overwinning in de bijna achttien kilometer lange tijdrit rond Lausanne steeg de Sloveen naar de derde plaats in het eindklassement.

 

LottoNL-Jumbo goed in de breedte

Victor Campenaerts zette een eerste richttijd neer voor de toppers, maar moest de hot seat verlaten toen anderen zijn tijd verbeterden. Ook Jurgen Van den Broeck, Alexey Vermeulen en Koen Bouwman lieten zich bij de besten zien.

 

Kopman Primoz Roglic begon de dag op de zesde plaats in het algemeen klassement, maar al snel werd duidelijk dat hij onderweg was voor een topklassering. Bij het tussenpunt was hij maar liefst zes seconden sneller dan Tejay van Garderen (BMC). Die lijn kon de Sloveens kampioen tijdrijden doorzetten in de afdaling om vervolgens te finishen in een tijd van 24.58. De uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement, Richie Porte (BMC), leek nog gevaarlijk te worden door flink sneller te zijn aan het tussenpunt. Met zijn knappe techniek, goede aerodynamica en een fenomenale afdaling eiste de voormalige schansspringer alsnog de bloemen voor zich op.


Vertrouwen bij Roglic

Roglic: ,,Ik ben erg blij met dit resultaat. We wilden vanaf het begin voor een goed klassement gaan en we hebben daar met de ploeg elke dag hard voor gewerkt. Gisteren heb ik helaas kostbare seconden verloren, waardoor eindwinst uit zicht was. Toch had ik erg veel vertrouwen in een goed resultaat vandaag, wat resulteert in een prachtige overwinning.’’

Related updates