Roosen en Bennett aanvallend in vierde rit Tour of California

Timo Roosen en George Bennett hebben zich in de vierde etappe van de Amgen Tour of California laten zien. Roosen maakte onderdeel uit van de vroege vlucht en Bennett nam in de slotfase het initiatief in handen. Het voorkwam niet dat Peter Sagan (Tinkoff) de rit won.

 

Aan het begin van de etappe werd er lang geknokt om de plaatsen in de kopgroep. Na 65 kilometer werd die pas gevormd. Timo Roosen was op dat moment één van de zeven leiders. “Geen van de renners uit de kopgroep vormde een bedreiging voor het algemeen klassement, maar in plaats van de ploeg van de gele trui, ging Tinkoff de wedstrijd controleren”, zei ploegleider Frans Maassen. “De vlucht kwam ver, maar werd uiteindelijk toch ingerekend. In de finale probeerde Bennett nog een sprint te voorkomen, maar dat lukte niet. Ik vind dat Timo een hele sterke koers heeft gereden. De koplopers maakten immers zeker een kans om voorop te blijven.”

 

“Ik heb attent gereden om mee te kunnen zitten”, gaf Roosen aan. “We hadden een mooi groepje en kregen een maximale voorsprong van 5,5 minuut. We hebben het laatste uur alles gegeven, maar het was helaas niet genoeg.” Nadat de kopgroep werd ingerekend, werd het peloton in de heuvelachtige slotfase van de etappe flink uitgedund. In de finale ontstonden er nog wat gaten in de voorste groep. Bennett liep zodoende drie seconden tijdverlies op, maar bleef derde in het algemeen klassement.

Related updates