Roosen rijdt sterke wedstrijd in Piemonte

Timo Roosen heeft tijdens de Giro del Piemonte lang in de aanval gereden. De renner van Team LottoNL-Jumbo was al vroeg onderdeel van een grote kopgroep en bleef uiteindelijk met twee anderen over. Zes kilometer voor de finish werden ze alsnog teruggepakt en kon Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) winnen.

“Het was een hele zware koers vandaag”, zei ploegleider Merijn Zeeman na de wedstrijd. “Het heeft de hele dag geregend en het was erg koud. Vanuit het vertrek reden tien renners weg en daar zat Timo bij. Niet alle ploegen waren voorin vertegenwoordigd, daardoor werd er soms hard achtervolgd. Als je kijkt naar de uitputtingsslag van vandaag, heeft Timo het heel sterk gedaan. Hij heeft voor de winst gereden en daar heb ik van genoten. Hij laat zien dat hij enorme stappen heeft gezet, dit seizoen.”

Balen

De eerstejaarsprof kijkt zelf ook met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “Ik ben blij dat ik me weer heb kunnen laten zien”, gaf hij aan. “Het is alleen jammer dat er geen mooie uitslag in zat. Die had ik vandaag wel verdiend. Ik voelde me sterk. Ik merkte dat ik bergop echt goed was en in de afdaling ging het ook prima. Ik was blij dat ik uiteindelijk met twee andere renners overbleef. Op een gegeven moment pakte een grote groep ons alsnog terug. Dat is balen.” Jan Bakelants kon daar uit ontsnappen. Hij bleef het peloton uiteindelijk voor en won.

Related updates