Sprinttrein LottoNL-Jumbo boekt vooruitgang in l'Eurométropole

Tom Van Asbroeck is zesde geworden in de tweede etappe van de Tour de l’Eurométropole. De Belgische sprinter werd in de massasprint goed afgezet door zijn ploeggenoten, maar kon niet voorkomen dat Jonas Van Genechten (IAM Cycling) won.

Onvrede was er donderdagavond na de eerste etappe van de Tour de l’Eurométropole vooral over de voorbereiding van de sprint van Van Asbroeck. Hij zat op het beslissende moment niet op de goede plaats en was daardoor kansloos voor de etappezege. “Dat ging vandaag veel beter”, zei Van Asbroeck na afloop van de tweede etappe van de rittenkoers. “De jongens hebben mij goed naar voren geloodst. Mike Teunissen was de laatste man in mijn treintje en ook hij deed het goed. Uiteindelijk werden we op het einde ingesloten, waardoor we toch nog wat terugzakten. Daar zat het enige verbeterpunt in de sprintvoorbereiding vandaag. Ik begon de sprint in twintigste positie en word uiteindelijk zesde. Dat geeft aan dat er vandaag meer in zat.”

Bonificatieseconden
Tot die tijd was het een spannende wedstrijd. “Er zaten aardig wat hellingen in het parcours en het spel om de bonificatieseconden hield ons ook bezig”, legde ploegleider Ken Vanmarcke uit. “Wij wilden niet met vijf man op kop gaan rijden om Martijn Keizer de kans te geven een tussensprint te winnen. Dat deden de andere ploegen ook niet, waardoor de bonificaties naar de kopgroep gingen. Uiteindelijk heeft Lotto-Soudal er alles aan gedaan om een massasprint af te dwingen. Het is na gisteren een goede vooruitgang dat Tom daarin de kans heeft gekregen om mee te sprinten.”


Ook de derde etappe van de Tour de l’Eurométropole lijkt er op voorhand eentje voor de snelle mannen. “Normaal gesproken wordt het een sprint”, vervolgde Vanmarcke. “Maar als er wind staat, wordt het heel nerveus en kan het nog een interessante wedstrijd worden.”

Related updates