Stef Clement beste LottoNL-Jumbo-renner in eerste etappe Dauphiné

Stef Clement kwam als eerste LottoNL-Jumbo-renner over de streep in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné. De renner uit Breda kwam in de eerste groep over de meet en eindigde als 23ste. De rit die de renners van Saint-Étienne in een grote boog weer terugvoerde naar Saint-Étienne, werd gewonnen door Thomas De Gendt. 

“Het was een heel lastige dag vandaag”, zei ploegleider Grischa Niermann. “Met aan het einde een lokale ronde met daarin een lastige klim. We wilden meezitten in de ontsnapping vandaag. Toen er zeven man vandoor ging op de eerste klim, was er niemand van onze jongens in staat te volgen. Uiteindelijk won De Gendt, die echt enorm sterk was vandaag en zaten Stef Clement en Floris De Tier vrij gemakkelijk in het selecte gezelschap van de eerste groep.”

“Wij staan hier met een jonge ploeg aan de start”, legde Niermann uit. “We hebben geen renners die hier top vijf in het algemeen klassement gaan rijden en we moeten het hebben van een dag waar we mee kunnen zitten. We geven de jongens ook de vrijheid om een dag uit te kiezen en te zorgen dat ze meezitten in de ontsnapping van de dag.” 

Niermann keek ook even naar de dag van morgen, als er een rit van 171 kilometer naar Arlanc op het programma staat. “De etappe van morgen lijkt een beetje op die van vandaag, maar net iets makkelijker naar mijn idee. Er zijn hier veel sprintersploegen. Ik verwacht dat ze een kleine groep laten rijden om die te controleren en het uiteindelijk een sprint laten worden.”

Related updates