Steven Kruijswijk behoudt tiende plek in Giro


Ook na de tijdrit in de Giro d’Italia staat Steven Kruijswijk tiende in het algemeen klassement. De kopman van Team LottoNL-Jumbo reed een degelijke tijdrit en finishte op de twintigste plek. Jos van Emden werd negende in de tijdrit die werd gewonnen door Tom Dumoulin. Die pakt ook het roze.


“Ik wist dat ik vandaag niks anders kon doen dan voluit te rijden en dat heb ik gedaan”, aldus Steven Kruijswijk bij de finish in Montefalco. “Ik kon afzien, maar ik heb nog niet het supergevoel. Het was een lastig parcours voor mij. Ik heb alles gegeven en dit is dan waar ik eindig. Ik ben de Giro met ambitie gestart en hoopte nu beter te zijn. Ik moet het deze week aanzien en dan vertrouwen op de goede vorm in de derde week.”


"We rijden een goede, maar geen supertijdrit met Steven”, concludeerde ploegleider Jan Boven. “We verliezen tijd op de echte specialisten, maar hij finisht op een plek tussen de meeste andere klassementsmannen. Steven is net niet top dit moment. Dat zagen we al bij de aankomst bergop en nu in de tijdrit zitten we voor het gevoel op dezelfde plaats. Morgen is een rit die we moeten doorkomen en daarna komt een aantal vlakke ritten. We rekenen erop dat Steven zijn topbenen in de laatste week terug zal vinden."


Jos van Emden finishte als negende. De tijdrijder van Team LottoNL-Jumbo reed naar een tijd van 52’52”. “Dit is niet echt een parcours dat mij past, maar het is wel erg mooi. Ik had de tijdrit liever voor de rustdag gehad. Het was lastig om er weer in te komen.”


Voor Belgisch kampioen Victor Campenaerts was de tijdrit geen doel op zich. “We zijn hier met een duidelijk doel en dat is Steven zo goed mogelijk ondersteunen. Morgen wordt een lastige dag dus is het van groot belang om hem goed bij te staan. Ik ben een renner die in een tijdrit enorm diep kan gaan, dat kan resulteren in een goede uitslag maar zorgt er vaak voor dat ik een dag later een enorme off-day heb. Morgen is een dag dat ik Steven goed bij kan staan en dat is waarom we deze ‘extra rustdag’ hebben ingepland.”





 

Related updates