Talent Roest: ‘Ik wil graag een betere allrounder worden’

De jonge schaatser uit Lekkerkerk koos daarom voor de ploeg van coach Jac Orie, aangezien hij nu wereldtoppers als Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Douwe de Vries tot zijn trainingspartners kan rekenen.

Afgelopen februari schaarde de 19-jarige Patrick Roest zich in het rijtje Eric Heiden, Falko Zandstra, Bob de Jong en Koen Verweij. De Zuid-Hollandse schaatser kroonde zich in Warschau voor de tweede keer op rij tot wereldkampioen bij de junioren en leverde daarmee een zeer zeldzame prestatie. Na zijn overstap naar Team LottoNL-Jumbo wil Roest zich verder focussen op het allrounden.

 

De jonge schaatser uit Lekkerkerk koos daarom voor de ploeg van coach Jac Orie, aangezien hij nu wereldtoppers als Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Douwe de Vries tot zijn trainingspartners kan rekenen. Voor het aanscherpen van zijn kortere afstanden kan Roest het kunstje afkijken van mannen als Jan Smeekens, Hein Otterspeer en Kjeld Nuis.

 

"Dat sprak me ook wel aan bij deze ploeg", zei Roest tijdens zijn eerste trainingskamp met Team LottoNL-Jumbo in Doorwerth. "Jac had me van tevoren gezegd dat ik kon aansluiten bij de allrounders of sprinters. Ik kan mooi achter die jongens aan. Dan train je vanzelf hard."

 

Toen de lange Zuid-Hollander zich meldde voor de eerste gezamenlijke skeelertraining van het seizoen 2015/2016 was hij een tikkeltje gespannen. Maar dat viel snel van hem af. "Skeeleren vind ik het mooiste om te doen en het ging ook meteen goed", keek hij terug. "Na een aantal dagen kan ik wel concluderen dat het een gezellige groep van jongens en meiden is die hard met elkaar trainen."

 

Alhoewel hij bij de junioren met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten uitstak, zal Roest het komende seizoen zich vooral focussen op het aanscherpen van zijn persoonlijke records. "Ik wil graag een betere allrounder worden. De laatste jaren heb ik me vooral ontwikkeld op de kortere afstanden en ik hoop nu ook weer een betere 5-kilometer-schaatser te worden."

 

Related updates