Team LottoNL-Jumbo begint Tirreno met 11e plaats in ploegentijdrit

Team LottoNL-Jumbo is in de ploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico in de middenmoot geëindigd. De Nederlandse ploeg verloor in de 22,7 kilometer rondom Lido di Camaiore 38 seconden op winnaar BMC Racing Team. Daniël Oss draagt donderdag de eerste leiderstrui.

 

“De uitslag is niet top, maar wel gewoon goed”, zei ploegleider Jan Boven na afloop van de ploegentijdrit. Team LottoNL-Jumbo moest het al vroeg zonder Enrico Battaglin doen omdat zijn zadel zakte. Na ongeveer de helft van de tijdrit viel ook Timo Roosen weg. “Die twee mannen misten we op de terugweg. De tijdrit bestond uit twee lange, rechte stukken van 10 kilometer. Op de terugweg hadden we wind tegen. Dat gedeelte was dus een kwestie van knokken. Dat hebben we goed gedaan, maar met twee mannen extra hadden we daar het verschil kunnen maken.”

 

Lange aflossing

Moreno Hofland was een belangrijke factor in de ploegentijdrit. “Ik voelde me goed, vandaag”, gaf de sprinter aan. “Maar iedereen was redelijk sterk. We hadden pech met het wegvallen van Enrico. Het zijn juist die kleine dingetjes die in zo’n ploegentijdrit gaan doorwegen. Timo moest vlak voor het bochtige gedeelte een lange aflossing doen en heeft zichzelf daar misschien een beetje opgeblazen. We komen op de terugweg tekort en dat is jammer.”

 

Donderdag staat er meteen een zware etappe op het programma in de Tirreno-Adriatico. “Het wordt echt een zware rit morgen”, zei Boven. “Het is een lange etappe met een zware finale. Ik ken de streek waar we doorheen rijden goed en het wordt echt lastig. We willen Primoz Roglic zo goed mogelijk door de etappe heen loodsen en daarnaast wordt het interessant om te zien hoe goed Enrico is hersteld van zijn valpartij in Strade Bianchi.”

Related updates