Team LottoNL-Jumbo blijft stappen zetten in Ronde van Polen

Tom Van Asbroeck is woensdag zesde geworden in de vierde etappe van de Ronde van Polen. In Nowy Sacz werd hij derde in de pelotonsprint. Een drietal vluchters was het peloton echter voorgebleven waardoor Maciej Bodnar (Tinkoff – Saxo Bank) kon winnen.

“We hadden verwacht dat er een grote groep naar de finish zou rijden”, zei ploegleider Jan Boven na de etappe. “We hadden Dennis van Winden daarbij verwacht en het was een uitdaging voor Tom Van Asbroeck om de drie klimmetjes te overleven. Uiteindelijk konden ze zich allebei in het peloton handhaven en konden we een plan maken met hen. We hadden alleen niet de mannen om mee te rijden in de achtervolging van het peloton, dus moesten we afwachten. Wel hebben we onze stijgende lijn vandaag goed kunnen voortzetten. Bram Tankink heeft de rol als wegkapitein goed overgenomen van Rick Flens waardoor Tom opnieuw in staat was om de pelotonsprint te doen.”

Kapiteinsrol

“Ik voelde me goed vandaag”, gaf Bram Tankink zelf aan. “Daarom heb ik de kapiteinsrol op me genomen. Het begon wat te regenen en dan kun je maar beter van voren zitten. Ik heb daarom geprobeerd om de sprinters uit de wind te houden. Dat ging prima, maar helaas pakten we de kopgroep niet meer terug. Wij konden niets anders dan de koers ondergaan, kijken wat er gebeurde en onze sprinters in veiligheid houden.”

Donderdag zal het een heel ander verhaal worden. “Dan is het serieus heuvelachtig”, gaf Boven aan. “De finale wordt ook lastig. Wij willen morgen iets feller koersen dan vandaag. Het kan een mooie dag worden voor Bert-Jan Lindeman, George Bennett en Bram Tankink.”

Related updates