Team LottoNL-Jumbo gaat met Groenewegen naar Dubai en met Kruijswijk naar Valencia

Na de koersen in Australië vervolgt Team LottoNL-Jumbo het seizoen in Dubai en Valencia. In de Verenigde Arabische Emiraten en in Spanje rijden de renners die afgelopen week op trainingskamp waren. In de Dubai Tour start Team LottoNL-Jumbo met de sprinttrein en in Spanje wordt de klassementstrein getest. 


Dubai Tour


Team LottoNL-Jumbo staat in de Dubai Tour aan de start met de sprinttrein voor Dylan Groenewegen. Deze UCI 2.HC-koers begint op dinsdag 31 januari en bestaat uit vijf etappes die allemaal van start gaan in Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze vlakke koers duurt tot en met zaterdag 4 februari. Vorig jaar werd deze koers gewonnen door Marcel Kittel (Etixx) en werd de derde etappe naar Hatta Dam gewonnen door Juan José Lobato. Tijdens de komende editie zal hij gaan debuteren in het shirt van Team LottoNL-Jumbo.


Line up:

Dylan Groenewegen, 

Amund Grøndahl Jansen

Gijs Van Hoecke

Tom Leezer

Juan José Lobato

Timo Roosen

Bram Tankink 

Maarten Wynants


Ploegleider: Frans Maassen & Grischa Niermann



Ronde van Valencia


Vorig jaar wist Dylan Groenwegen in de Ronde van Valencia een ritzege te pakken door in de derde etappe Nacer Bouhanni te verslaan. Het algemeen klassement werd gewonnen door Wout Poels (Sky). In de Ronde van Valencia start Team LottoNL-Jumbo dit jaar met de klassementstrein rondom Steven Kruijswijk.  


De Ronde van Valencia start op op 1 februari met een ploegentijdrit van 38 kilometer. Na de race tegen de klok staan er 4 etappes in de regio Valencia op het programma. De UCI 2.1-koers eindigt op 5 februari met een rit naar de stad Valencia. Een dag eerder, tijdens de vierde etappe finisht de rit op de Lucena del Cid, de klim waarop Gesink tijdens de Vuelta van 2016 derde wist te worden.


Line up:

Victor Campenaerts

Stef Clement

Twan Castelijns

Jos van Emden

Martijn Keizer

Steven Kruijswijk

Primoz Roglic

Jurgen Van den Broeck


Ploegleider: Nico Verhoeven & Sierk Jan de Haan

Related updates