Team LottoNL-Jumbo grijpt naast de prijzen op NK en BK

Moreno Hofland is vijfde geworden op het Nederlands kampioenschap. De sprinter kwam tekort in de regenachtige finale in Emmen. Bert-Jan Lindeman reed de hele dag in de aanval, maar kon ook niet vermijden dat Niki Terpstra (Etixx – Quick Step) won. In België werd Tom Van Asbroeck zevende achter winnaar Preben Van Hecke.

“Het was een spannende dag”, zei ploegleider Jan Boven na afloop van het Nederlands kampioenschap. “Het bleef lang rustig, dat was voor ons geen slechte situatie, omdat we de overtuiging hadden dat we met Bert-Jan een sterke man hadden in de kopgroep.” Dat gevoel had Lindeman zelf ook. “Als we het met deze groep tot de finish hadden volgehouden, ben ik ervan overtuigd dat ik had kunnen winnen”, gaf hij aan. “Ik kom uit deze omgeving en ken de wegen, dus het was erg leuk om in de kopgroep te zitten. Uiteindelijk reed ik wel voor de winst en ik baal ervan dat het niet gelukt is. Ik wil heel graag een keer kampioen worden en mocht vandaag voor mijn eigen kansen rijden. Aan het einde moest ik pokeren en viel het helaas stil. Toen was het aan Moreno Hofland.”

Valpartij

“Bert-Jan heeft een paar keer geprobeerd om bij de andere koplopers weg te rijden”, vervolgde Boven. “Op het moment dat hij daar niet in slaagde, moest hij zich rustig houden om ervoor te zorgen dat Moreno in goede positie aan de sprint begon. Dat lukte niet op de manier waarop wij dat graag wilden. We hadden onze mannen op vijf kilometer van de streep al opgebruikt, waardoor we met te weinig aan de finale begonnen. Dennis van Winden viel met nog twee kilometer te gaan terwijl Moreno in zijn wiel zat. Ook dat was niet prettig voor de positie van Moreno.”


Inspanning

Daar baalde Hofland zelf heel erg van. “Ik was er dichtbij, maar tegelijkertijd ook heel ver vandaan”, concludeerde hij. “Doordat Dennis viel, verloor ik mijn aansluiting met de eerste vijf. Ik moest een grote inspanning leveren om daar weer bij te komen. Dat is uiteindelijk bepalend geweest. Er viel een gat dat ik zelf moest dichtrijden, waardoor ik op dat moment mijn sprint al had gereden.”

Vertrouwen
In België eindigde Tom Van Asbroeck als zevende achter Van Hecke, na een zware koers waarin ook Sep Vanmarcke een prima finale reed. “Het ging goed”, zei Van Asbroeck na afloop. “Het was zwaarder dan ik had verwacht. Het is een goed teken dat ik er zo dichtbij was. Ik won de pelotonsprint. Wat dat betreft is het wel jammer dat het geen sprint om de zege was, maar deze prestatie is goed voor mijn vertrouwen.”

Related updates