Team LottoNL-Jumbo klaar voor helse Gent-Wevelgem

De wielrenners van Team LottoNL-Jumbo krijgen een helse editie van Gent-Wevelgem voor de kiezen. Met de voorspelde storm en regen, wordt een veldslag verwacht waarin Sep Vanmarcke kan rekenen op een sterke ploeg om zich heen.

“Het wordt een serieuze oorlog zondag”, blikt Tom Van Asbroeck vooruit. “En ik mag niet klagen over de manier waarop ik het slechte weer de afgelopen week verteerd heb. Ik kan er niet altijd even goed tegen, maar op dit moment wel. Dat versterkt de goede hoop die ik heb dat ik mezelf sterk blijf verbeteren na mijn valpartij in West-Vlaanderen. Ik ben de laatste wedstrijden elke keer een stuk beter geworden en hoop dat ik weer een grote stap zet richting Gent-Wevelgem.”

Rollercoaster
Gent-Wevelgem wordt interessant voor Team LottoNL-Jumbo nadat de andere twee Vlaamse wedstrijden deze week een rollercoaster waren. “Nico Verhoeven en ik kunnen altijd goed relativeren”, geeft Jan Boven aan. “Maar woensdag vielen zelfs wij volledig stil. Dat we Dwars door Vlaanderen maar met één man uitreden, was echt dikke pech. Vrijdag verliep de E3 Harelbeke wel heel goed en zaten we veel van voren. Dan is het extra fijn om te zien dat Bram Tankink zo goed reed en ook Sep Vanmarcke heeft het uitstekend gedaan.”

Strijd der overlevenden
Het biedt hoop voor zondag, als het met 230 kilometer weer een beetje zwaarder wordt. “Het wordt een strijd der overlevenden”, voorspelt Boven. “Je moet heel goed zijn om te kunnen sprinten in Gent-Wevelgem. Het zou mooi zijn als we in de finale nog twee jongens bij Sep hebben zitten. Tom Van Asbroeck, Maarten Wynants en Bram Tankink zijn daarvoor de aangewezen personen.”

Team line-up:
Tom van Asbroeck, Rick Flens, Barry Markus, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Jan Boven en Nico Verhoeven.

Related updates