Team LottoNL-Jumbo kleurt Halle-Ingooigem

Team LottoNL-Jumbo zag de aanvallende manier van koersen in Halle-Ingooigem niet beloond worden met een goede klassering. Bij vrijwel elke poging tot een vlucht was een Team LottoNL-Jumbo renner betrokken. Alle uitlooppogingen strandden echter en uiteindelijk eindigde de wedstrijd meetellend voor de Napoleon Games Cup in een massasprint. De massasprint werd gewonnen door Arnaud Démare. Amund Grohndahl Jansen kwam als zestiende over de finish in de Belgische eendagskoers en was daarmee de beste Team LottoNL-Jumbo renner. 

“We zijn hier gekomen zonder echte kopman”, vertelde ploegleider Frans Maassen. “We hebben bijna gekoerst zoals er bij de junioren gekoerst wordt. We vlogen er vol in en zaten elke keer goed van voren. Op die manier wilden we vandaag ook koersen, zorgen dat we in de vlucht meezaten.” 

Dat het uiteindelijk in een massasprint eindigde had Maassen toch niet verwacht. “Het was heel warm en er waren gedurende de hele race ontsnappingspogingen. Ik had eigenlijk verwacht dat een klein groepje vooruit zou blijven en dat die uiteindelijk zouden gaan strijden voor de overwinning." 

“We hebben vandaag goed gekoerst, ondanks dat we niet echt een korte uitslag gereden hebben. Als er een groepje weggereden was, hadden we een kortere uitslag gereden. Iedereen heeft de benen goed op spanning kunnen zetten richting aankomende zondag”, besloot Maassen.

Related updates