Team LottoNL-Jumbo komt niet aan sprinten toe in Parijs-Tours

In Parijs-Tours hebben de renners van Team LottoNL-Jumbo niet mee kunnen doen in de sprint om de zege. Onderweg reed Maarten Wynants lange tijd in de kopgroep maar werd in de finale teruggepakt. De koers werd gewonnen door Fernando Gaviria (Etixx). Hij wist het peloton te verrassen door een uitval in de laatste 500 meter.

Ploegleider Addy Engels zag een verwacht koersverloop. “Met het oog op het WK zijn de heuvels in de finale eruit gehaald en dat maakte het vandaag een sprintersbal.” Toch stuurde Team LottoNL-Jumbo een renner mee in de kopgroep. “Je weet dat de vluchters met zoveel sprintersploegen amper kans maken om weg te blijven en voor die kleine kans is het goed om iemand mee te hebben. Maarten Wynants had als plan om in de kopgroep te komen en dat is hem gelukt.”

In de finale werd de kopgroep teruggepakt en probeerden nog een aantal renners te ontsnappen. Het was al snel duidelijk dat het op een sprint zou uitdraaien. Met Van Asbroeck en Hofland had Team LottoNL-Jumbo twee snelle mannen in de wedstrijd. Ploegleider Addy Engels zag geen resultaat. “In de finale ging het mis, we hadden als plan om met Moreno Hofland te gaan sprinten maar al snel raakte de renners elkaar kwijt. In de laatste kilometers werd het alleen maar chaotischer.” 

Wynants

Maarten Wynants zat lange tijd in de kopgroep. Dat hij zou aanvallen had hij van te voren bedacht. “Het was een lange dag als je weet dat het een massasprint gaat worden. De kans op waaiers was ook klein omdat er geen wind stond. Dan moet je met andere ambities van start gaan. Bij mij was dat om in de kopgroep terecht te komen. Het was nog een heel gevecht maar na 30 kilometer reden we weg. ”

Het peloton liet de kopgroep niet ver weg rijden. “Je hoopt dat sprintersploegen naar elkaar gaan kijken en je zo een grote voorsprong bij elkaar kan fietsen. We kregen nu amper 4 minuten en dat is gewoon niet genoeg in een wedstrijd van 250 kilometer. In de finale begon het peloton te versnellen en wist je dat het over was.”

De laatste weken laat Wynants zien dat hij in vorm is, en dat terwijl het einde van het seizoen in zicht is. “Misschien juist daarom, ik weet dat het bijna voorbij is en dan wil je met een goed gevoel de winter in. Het is mooi dat ik nu nog in orde ben maar ik ben ook blij als het er weer op zit. Het is een lang seizoen geweest.” 

Related updates