Team LottoNL-Jumbo maakt de koers hard in Frankfurt

Team LottoNL-Jumbo heeft zich nadrukkelijk laten zien tijdens Eschborn-Frankfurt, Rund um den Finanzplatz. De Duitse WorldTour-klassieker werd gewonnen door Alexander Kristoff. Juan José Lobato sprintte in de natte straten naar een zesde plek. Twan Castelijns kleurde de dag in de kopgroep.


“Het was een koude dag vandaag”, aldus Castelijns die al vroeg in de aanval ging. “Eerst reden er vijf man weg en daarna ben ik er samen met twee andere renners heen gereden. Ik hoopte eigenlijk dat er nog meer zouden komen, zodat we een iets grotere kopgroep zouden hebben.”


De acht man werkten goed samen en pakten een voorsprong van meer dan tien minuten. “Op de eerste klimmetjes voelde ik mij sterk, maar op het einde werd die steile klim steeds zwaarder. De laatste keer had ik een slecht moment en reden er nog twee man weg, maar toen zat ook het peloton ons al op de hielen.”


Met nog vijftig kilometer te gaan werd niet alleen de kopgroep ingelopen, maar viel het peloton op de klim ook in verschillende groepen uit elkaar. In de kopgroep die daaruit volgde was Team LottoNL-Jumbo goed vertegenwoordigd. In een groep van achttien renners zaten Floris De Tier, Paul Martens en Juan José Lobato. Martens en De Tier hielden het tempo hoog, maar konden niet voorkomen dat een grote groep aan wist te sluiten.


In de finaleronden was het duidelijk dat er een groep van vijftig man gingen uitmaken wie er met de winst vandoor ging. Jos van Emden en Bram Tankink konden Lobato nog naar voren brengen, maar uiteindelijk was de Noor Kristoff de snelste. Lobato kwam als zesde over de streep.


Niermann


Het koersverloop was volgens Niermann goed voor de ploeg. “Het slechte weer zorgde ervoor dat het een afvalrace ging worden en dan is het goed om met Castelijns iemand voorin te hebben. Uiteindelijk zagen we een aantal sprinters lossen en afstappen. Het is mooi dat Paul en Floris het peloton dan uit elkaar rijden. Vooral van Floris is het knap dat hij op dat moment de koers hard kan maken. Aan het begin van de koers was hij verkleumd van de kou en had hij het echt zwaar. Het is mooi om te zien dat hij daar doorheen komt.”


Toch was een zesde plaats niet het resultaat waarop ze gehoopt hadden. “In de finale is het balen dat Martens nog lek krijgt waardoor hij als laatste man wegvalt. Lobato kan zichzelf nog redelijk voorin brengen maar in de laatste bocht verloor hij een hoop plekken. Uiteindelijk wordt hij dan nog zesde, maar we hadden liever een kortere uitslag gereden.”



Giro voorbereiding


Castelijns is blij dat hij kort voor de Giro zijn benen nog even kon testen. “Het was weer even wennen maar het voelde goed. Ik vind het fijn om nog een koers te rijden, je lichaam raakt dan weer een gewend aan het afzien.” Castelijns kan niet wachten om voor de tweede keer aan de Ronde van Italië te starten. “Ik heb er zin in, ik ben op trainingskamp geweest en heb vandaag een goede koers kunnen rijden. Voor mij is dat een goede voorbereiding.”


Ploegleider Grischa Niermann is blij dat de Giro-mannen zich zo goed lieten zien. “Castelijns, Tankink en Van Emden zijn de mannen die aankomend weekend in de Giro starten. Het is goed om te zien dat zij ondanks het slechte weer blijven knokken en de koers maken. Dat geeft aan dat ze in orde zijn.”

Related updates