Team LottoNL-Jumbo maakt zich op voor bergetappe Abu Dhabi Tour

De klimmers van Team LottoNL-Jumbo zijn de eerste twee vlakke etappes van de Abu Dhabi Tour zonder kleerscheuren doorgekomen. Robert Gesink, Steven Kruijswijk en George Bennett finishten vandaag, net als gisteren, in dezelfde tijd als de winnaar. Marcel Kittel won de etappe en Mark Cavendish blijft de leider.


De tweede etappe was 153 kilometer lang en had nagenoeg hetzelfde koersverloop als gisteren. Een kopgroep mocht wegrijden en in de finale werden de vluchters teruggepakt. De massasprint was dit keer een prooi voor Kittel. De Italiaan Enrico Battaglin was op de achttiende plaatse de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo.


Robert Gesink kwam als 42e over de streep en staat in het klassement 34e, in dezelfde tijd als de andere klassementsmannen. Morgen moeten Gesink, Kruijswijk en Bennett aan de bak. De finish van de derde etappe is op de Jebel Hafeet, een klim van 12 kilometer lang.


“Het klassement gaat gemaakt worden in de bergrit, dan moeten wij er als ploeg gewoon staan”, aldus Gesink. “We zijn met een sterke ploeg en Steven en ik hebben de laatste tijd sterke signalen afgegeven. Steven in Valencia en ik in Down Under. Ik ben klaar om samen met hem te gaan koersen.”


Gesink is blij dat naast Kruijswijk en hijzelf ook Bennett terug in de ploeg is. “Het is mooi dat George zijn comeback maakt. Hij was afgelopen seizoen natuurlijk erg sterk en het zou mooi zijn als we met dit trio kunnen meestrijden in het klassement.”


Lobato niet gestart


De sprinter van Team LottoNL-Jumbo, Juan José Lobato is vandaag niet van start gegaan. Volgens Sportive Director Merijn Zeeman was het een goede keuze om niet te starten. “Lobato heeft vannacht slecht geslapen en had veel last van zijn holtes. Lobato had geen koorts, maar was niet fit genoeg om te koersen.”


Ook Zeeman geeft aan dat het morgen moet gebeuren. “De afgelopen dagen gingen goed. Ook vandaag, met de dreiging van de wind, hebben de renners scherp gekoerst. George doet het goed, dus ik kijk uit naar morgen. Ik ben benieuwd hoe wij er als ploeg voor staan ten opzichte van de concurrenten.”




Related updates