Team LottoNL-Jumbo met Gesink van start in Australië

"Ik vind het mooi om mijn seizoen op een avontuurlijke wijze aan de andere kant van de wereld te starten. Ik rij graag in Australië en ben ooit zesde geworden in de Tour Down Under."

Team LottoNL-Jumbo start met Robert Gesink als kopman in de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Race. Daarnaast rijden Bert-Jan Lindeman, Enrico Battaglin, Alexey Vermeulen, Robert Wagner, Koen Bouwman en Paul Martens ook de eerste WorldTour-wedstrijden van het jaar. Addy Engels is ploegleider in Australië.

De eerste wedstrijd in Australië is de People’s Choice Classic in Adelaide op 15 januari. De Tour Down Under begint op 17 januari in Unley. Na zes etappes eindigt de wedstijd in Adelaide. Daarna reist de formatie door naar Melbourne. Op 29 januari start daar de Cadel Evans Great Ocean Race.

Gesink: "Ik vind het mooi om mijn seizoen op een avontuurlijke wijze aan de andere kant van de wereld te starten. Ik rij graag in Australië en ben ooit zesde geworden in de Tour Down Under. Ik voel me goed en hoop ook dit jaar mee te kunnen doen in het klassement."

 

Dit doet Team LottoNL-Jumbo verder in januari:

Boom

Na enkele veldritten in Spanje en in Heusden-Zolder rijdt Lars Boom op 4 januari voor het eerst in de kleuren van Team LottoNL-Jumbo in Surhuisterveen. Daarna volgt het NK in Sint-Michielsgestel waarna hij ook de wereldbekercross in Fuiggi en het WK in Belvaux, Luxemburg, hoopt te rijden.

 

Van Hoecke en Groenewegen

Gijs Van Hoecke en Dylan Groenewegen zijn van 5 tot en met 10 januari als koppel op de baan te vinden tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

 

Bennett

George Bennett kampt met de naweeën van Pfeiffer en is na enkele weken rust in overleg met het medische team weer rustig begonnen met fietsen. Het is nog niet bekend wanneer hij zijn rentree maakt, zijn deelname aan het nationaal kampioenschap van Nieuw-Zeeland is onzeker.

 

Trainingskamp

De ‘thuisblijvers’ vertrekken op 16 januari naar het tweede trainingskamp in Alicante, aan de Costa Blanca in Spanje, om zich daar voor te bereiden op hun eerste wedstrijden van het seizoen.

Related updates