Team LottoNL-Jumbo met kopmannen Roglic en Lobato naar Primavera

Op zaterdag 18 maart is het tijd voor de Primavera, oftewel Milaan - San Remo. De Italiaanse klassieker is het eerste monument van het seizoen en met 291 kilometer ook de langste. Vorig jaar won Arnaud Demare terwijl Maarten Tjallingii, net als het jaar daarvoor, namens Team LottoNL-Jumbo de koers kleurde in de aanval.


Ondanks dat deze wedstrijd bekend staat als sprinterskoers, moeten de renners een aantal klimmetjes over voordat ze op de Via Roma in San Remo kunnen sprinten om de overwinning. Halverwege ligt de Passo Del Turchino en in de laatste twintig kilometer moeten de renners over de Cipressa en de Poggio. Op de top van de Poggio is het nog zes kilometer tot de finish.


Ploegleiders Addy Engels en Frans Maassen starten met renners die in de afgelopen weken al behoorlijk wat wedstrijdkilometers hebben gemaakt. Enrico Battaglin, Jos van Emden, Primoz Roglic, Juan José Lobato en Paul Martens komen uit Tirreno - Adriatico, waar Team LottoNL-Jumbo hoge ogen gooide. Tom Leezer en Bram Tankink reden afgelopen week in Parijs - Nice, terwijl Twan Castelijns afgelopen weekend nog tweede wist te worden in de Ronde van Drenthe.




18/03  Milaan - San Remo,  291 km


Renners:

Enrico Battaglin

Twan Castelijns

Jos van Emden

Tom Leezer

Juan José Lobato

Paul Martens

Primoz Roglic

Bram Tankink


Coaches: Addy Engels en Frans Maassen

Dokter: Peter Verstappen

Verzorgers: Anthony Devliegere, Maarten Mimpen en Luca Schiemsky

Mecaniciens: Dirk Janssen en Jan Willem van der Heijden

Buschauffeur: Kees Hamelink

Communicatie: Ard Bierens


Related updates