Team LottoNL-Jumbo met top tien ambitie naar Parijs-Nice

De 74e editie van Parijs-Nice gaat op 6 maart in Conflans-Sainte-Honorine van start met een 6,1 kilometerlange proloog. Team LottoNL-Jumbo reist met een sterke ploeg en Wilco Kelderman als kopman af naar Frankrijk. 

 

“Ik heb het parcours bekeken en gezien dat het een lastig koers is”, zegt Wilco Kelderman. “Ik heb de afgelopen week ook nog op de tijdritfiets gezeten want we beginnen met een proloog. Later in de week rijden we over de Mount Ventoux. Dat is best spannend want die ben ik nog nooit opgereden. Ik kan me die berg nog wel herinneren van Parijs-Nice. Toen keek ik op televisie naar Robert Gesink die met Cadel Evans wegreed uit het peloton”, vertelt een ontspannen Kelderman die afgelopen week nog wel even last had van een lichte verkoudheid. 

 

Parijs-Nice is de eerste grote clash tussen de klassementsrenners op Frans grondgebied en kent een goed deelnemersveld. De winnaar van vorig jaar Richie Porte (Team BMC) en oud-winnaar Alberto Contador (Tinkoff) staan er bijvoorbeeld aan de start. Team LottoNL-Jumbo neemt naast Kelderman ook Sep Vanmarcke mee die in de rit naar de zon de hand legt aan zijn vorm richting de klassiekers.

 

“We hebben een goede ploeg aan de start staan”, vervolgt Kelderman. “Sep Vanmarcke legt er de laatste hand aan zijn klassiekervorm en met Steven Kruijswijk en George Bennett heb ik twee belangrijke mannen mee voor de bergen in het lastige slotweekend. Ik kijk echt uit naar deze koers. Na de Ruta del Sol heb ik veel moraal getankt en ik ga voor een top 10-klassering.” Parijs-Nice is de tweede koers van het jaar voor Kelderman. Zijn eerste koers, de Ruta del Sol, sloot hij als vierde in het klassement af. 

 

“We verwachten een goede Wilco in Parijs-Nice”, zegt ploegleider Frans Maassen. “We willen beginnen met een goede proloog, waar we drie specialisten voor hebben meegenomen. Jos van Emden onderstreepte in Qatar nogmaals dat hij kan tijdrijden en Victor Campenaerts heeft dat ook al laten zien.” 

 

De 74e editie van Parijs-Nice kent een lastige route met veel klimwerk. “De eerste etappe kan Sep Vanmarcke zich uitleven en voor zijn eigen kans gaan. Maar daarna wordt het serieus lastig met de Mount Ventoux en op de voorlaatste dag bergop finish op de La Madonne d’Utelle. Dan moet iedereen van het klassement vol aan de bak. De ploeg is gebouwd rond Wilco en we moeten hem in de top van het klassement krijgen en daar houden. Maar één ding is zeker, deze Parijs-Nice is heel erg lastig.”

 

 

Line-up: 

George Bennett, Victor Campenaerts, Jos van Emden, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Paul Martens, Bram Tankink en Sep Vanmarcke

 

 

Ploegleiding:

Addy Engels, Frans Maassen en Mathieu Heijboer.

 

Rittenschema: 

Proloog: Conflans-Sainte-Honorine / Conflans-Sainte-Honorine 6,1 km

Rit 1: Condé-sur-Vesgre / Vendôme 198 km

Rit 2: Contres / Commentry 213,5 km

Rit 3: Cusset / Mont Brouilly 168 km

Rit 4: Juliénas / Romans-sur-Isère 195,5 km

Rit 5: Saint-Paul-Trois-Châteaux / Salon-de-Provence 198 km

Rit 6: Nice / La Madonne d’Utelle 177 km

Rit 7: Nice / Nice 135 km

Related updates