Team LottoNL-Jumbo met vrijbuiters naar België

Team LottoNL-Jumbo start woensdag in de Baloise Belgium Tour met een vrijbuitersploeg. Ploegleider Nico Verhoeven wil zijn mannen in de aanval zien en heeft met Tom Van Asbroeck en Barry Markus snelle mannen mee voor de sprints.

De Baloise Belgium Tour begint woensdag met een korte proloog van 6,8 kilometer en kent een aantrekkelijk parcours in de Vlaamse en Waalse Ardennen. De Baloise Belgium Tour eindigt zondag met een etappe die start en finisht in Sankt Vith.

“De eerste rit, die na de proloog, wordt een echte waaieretappe”, aldus Verhoeven die weet dat hij op de hulp van WeerPlaza kan rekenen. “Voor die dag hebben we met Tom en Barry twee sprinters. Tom Van Asbroeck, Tom Leezer en Maarten Wynants moeten in de klassiekerrit van een dag later, goed uit de voeten kunnen. De laatste twee dagen gaan we de Ardennen in en kan George Bennett wellicht wat laten zien. We gaan vrijbuiten.”

Sprints
Tom Van Asbroeck zal de sprints voor zijn rekening nemen. Na een goede laatste rit in de Tour of California is de Belg in staat om in de tweede en derde rit hoge ogen te gooien.

“Ik kijk uit naar de Ronde van België, het is een thuiswedstrijd voor mij”, zegt Tom van Asbroeck. “In Californië ging het iedere dag beter. Dat wil ik nu doortrekken in België. De eerste twee etappes moeten mij liggen en daar wil ik met het team voor gaan.”

Gouden kilometer
De Baloise Belgium Tour introduceert dit jaar een nieuw concept met de Gouden Kilometer, waar renners binnen 1 kilometer op zo’n 20 kilometer van de streep drie bonificatiesprints voorgeschoteld krijgen. Je kunt er maximaal 9 seconden mee verdienen die meetellen voor het algemeen klassement.

“De Gouden Kilometer is een tof systeem dat zeker voor vuurwerk gaat zorgen”, verwacht Van Asbroeck. “Niet zo zeer voor de sprinters, maar vooral voor de klassementsrenners."

George Bennett
George Bennett start morgen in de Baloise Belgium Tour. Team LottoNL-Jumbo liet de Nieuw-Zeelandse coureur niet starten in de Giro d’Italia na constatering van een te laag cortisolniveau tijdens de reguliere UCI-controle. De medische staf van het team heeft na consultatie van externe specialisten het onderzoek naar het lage cortisolniveau bij Bennett afgerond. De conclusie is dat astmamedicatie bij Bennett oorzaak is van de verlaagde cortisolwaarde.

Bennett ging niet van start in de Ronde van Italië nadat tijdens een reguliere UCI pre-race controle een laag cortisolniveau werd gemeten. De UCI staat renners met lage cortisolwaarden toe gewoon te starten. Team LottoNL-Jumbo is lid van de MPCC (Mouvement Pour Cyclisme Credible) en de regels van de MPCC schrijven voor dat renners met te lage cortisolwaarden acht dagen rust moeten nemen en pas mogen starten als de cortisolwaarden op normaal niveau zijn.

De medische staf van Team LottoNL-Jumbo kwam na consultatie van externe specialisten tot de conclusie dat de licht verlaagde cortisolwaarde werd veroorzaakt door zijn toegestane astmamedicatie. Er is geen sprake geweest van gezondheidsrisico’s tijdens sportbeoefening. De medische staf heeft hem dan ook vrijgegeven om te koersen.

Team line-up:
Tom Van Asbroeck, George Bennett, Tom Leezer, Barry Markus, Timo Roosen, Robert Wagner, Dennis van Winden & Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Nico Verhoeven  

Related updates