Team LottoNL-Jumbo schat sprint verkeerd in

Het is Tom Van Asbroeck niet gelukt een rol van betekenis te spelen in de derde etappe van de AMGEN Tour of California. De jonge Belg werd in Avila Beach op de verkeerde plek afgezet en kwam daardoor niet in de buurt van winnaar Peter Sagan (Tinkoff – Saxo).

De rit van Prismo Beach naar Avila Beach was een typische etappe voor de sprinters. Team LottoNL-Jumbo had zijn zinnen gezet op een goed verloop van de massasprint. “We wilden sprinten”, zei ploegleider Erik Dekker na de etappe. “De bereidheid was er, de teamspirit was er, maar we maakten een verkeerde inschatting. Daardoor kregen we Tom niet in de juiste positie. Hij kwam niet in het verhaal voor en dat is niet goed.”

Lead-out
Dat had grotendeels te maken met de lead-out. "Ik had een lekke band op vijf kilometer van de meet”, liet Dennis van Winden na afloop weten. Van Winden rijdt in Californië zijn eerste koers na zijn terugkeer bij Team LottoNL-Jumbo en is een belangrijke man voor de lead-out. “Dat ontregelde ons plan en maakte dat de ploeg onzeker was. We zaten daarna gewoon te ver van achteren en hebben de sprint naar de laatste bocht te laat ingezet. Wel hebben we voor elkaar gestreden, alleen een verkeerd moment gekozen. Als we zo blijven werken, moet het er een keer uitkomen.”

Juiste inschatting
Daar krijgt de ploeg nog twee kansen voor en één daarvan ligt in de etappe van donderdag. “Dan moeten we wel de juiste inschatting maken en kansen creëren voor Tom”, vervolgde Dekker. “In die twee etappes moeten we laten zien dat we geleerd hebben en met Tom daar ervoor gaan.”

Related updates